a123

Livets kilde (dramatisering)

Livets kilde

 

Opplysninger:

Dette lille stykket fremføres av to personer.

Den ene (A) er turkledd, gjerne med sekk på ryggen og en vannflaske eller en kopp i hånda. Hun leser/fremfører teksten som står med normal skrift.

Den andre (B) leser bibelavsnittene som er med kursiv skrift. (trenger ingen spesiell utkledning)

 

***

A

Vandringen i Guds skaperverk har gjort meg sliten. Den siste motbakken tok nesten alle kreftene mine, men heldigvis var det ikke langt til friskt og godt fjellvann. (hun tar sekken av og setter seg ned) Nå gleder jeg meg til å drikke av det friske, kalde vannet. (drikker av flaske/kopp)

Å, det var godt! Det friske vannet og liten pust i bakken gir styrke til videre vandring.

Herre, jeg husker at du flere ganger i ordet ditt taler om friskt og levende vann. Du sier at det er viktig i hverdagen vår. Da profeten var sliten og trett og i ferd med å miste motet ga du ham et nybakt brød og en krukke med vann.

 

B

5 Så la han seg til å sove under gyvelbusken. Da rørte en engel ved ham og sa: «Stå opp og spis!» 6 Og da han så seg om, fikk han øye på et lite nybakt brød og en krukke med vann like ved siden av hodet sitt. Han spiste og drakk og la seg igjen. 7 Men Herrens engel kom en gang til, rørte ved ham og sa: «Stå opp og spis! Ellers blir veien for lang for deg.» 8 Da stod han opp og spiste og drakk. Og styrket av maten gikk han førti dager og førti netter, til han kom til Guds fjell, Horeb.

 

A

Herre, jeg trenger det du vil gi meg for å kunne leve mine hverdager som ditt barn. På samme måte som jeg trengte vannet jeg nettopp har drukket.

(liten pause mens hun drikker litt til)

På vandringen i ditt skaperverk har jeg sett grønne, frodige trær med røttene helt ut i bekkefaret, og nå husker jeg ordet ditt fra salmenes bok om den som lever nær deg og har sin glede i deg:

 

B

3 Han er lik et tre, plantet ved bekker med rennende vann: det gir sin frukt i rette tid, og løvet visner ikke på det.

 

A

Jeg gikk forbi en kulp tidligere i dag. Jeg skulle til å drikke av vannet, men kjente at det luktet vondt av det, så jeg lot vannet være og gikk litt videre til jeg fant noe som var friskt og godt.

Du sier noe om det også du, Herre. Jeg husker noe om brønner og vann.

 

B

13 For to onde ting har mitt folk gjort: De har gått bort fra meg, kilden med levende vann,og de har hogd seg brønner, sprukne brønner som ikke holder vann.

 

A

Herre, i dag har du minnet meg på hvor viktig det er at jeg lever nær deg med livet mitt. Jeg er alltid påpasselig med å drikke når jeg er ute fjellturer, er hjemme eller andre steder. Nå ber jeg deg om å hjelp meg å være nøye med å leve i deg, du livets kilde, og drikke av det levende vannet. (Tar på seg sekken og vandrer videre)

 

Melodien til ”Lær meg å komme til kilden” spilles mens de to går ned av plattformen.