a123

Godkjenning av faktura

Godkjenning av fakturaer krever nødvendigvis ingen spesiell rolle i xledger. Men det krever at personen som skal godkjenne fakturaer har blitt oppført i bilagsfilteret. Denne delegeringen gjøres på H.K.

For å kunne godkjenne for den gitte avdeling/ koststed, må du stå i avdelingen/ koststedet du skal godkjenne for. Dette gjør du ved å endre "eier". Se "Din rolle og avdeling".

 

Bilag til godkjenning vil dukke opp i "Oppgavelisten" i venstre marg. Har du ingen oppgaver som skal utføres vil denne listen forsvinne fult og helt. 

Godkjenning av faktura

 

Alternativ nummer to, er å gå igjennom menyen fra headingen. 

Velg stien: Hjem > Godkjenning > Bilagsgodkjenning. Hold musepekeren over menyen for å velge riktig sti.

 

 

Hvordan godkjenne fakturen?

 

En faktura kan godkjennes på to måter. Du kan enten klikke deg inn på hver enkelt faktura og godkjenne fakturaen med "full" oversikt. Eller godkjenne bolker med fakturaer på en og samme gang. Vi anbefaler selvfølgelig at dere går inn og sjekker hver enkelt faktura for å være sikker på at informasjonen stemmer. 

 

Detaljert godkjenning: 

Trykke på den lille firkanten som er merket med gult i bilde under. Da vil du åpne fakturaen. Fra dette bilde har du muligheter til å aksjonere, legge til en kommentar, endre kontering og godkjenne fakturaen.

 

Godkjenning av faktura

 

Valg ved godkjenning og endring av faktura: 

 

1. Endre kontering: - Trykk deg inn for å endre, koststed, XGL, prosjekt og kontering.

2. Godkjenn: - Trykk her om fakturaen er feilfri og kan gå videre i godkjenningsflyten og deretter til utbetaling. 

3. Aksjon: - Endringer som du selv ikke får gjort, kan blir utført av regnskapsfører. Med denne knappen kan du sende fakturaen tilbake til regnskapsfører.  

4. Kommentarer: - Informasjonsvindu for fakturabehandler. 

  Godkjenning av faktura


Kommentar:

Godkjenning av faktura


Aksjon:

For bilag som ikke er "ok" og skal avvises kan du benytte deg av "Aksjon".

Du kan benytte deg av tre hendelsesalternativer:

F1 - Videresending: Videresender bilag til en annen bruker for godkjenning. Når vedkommende har godkjent bilaget vil det forsette i den normale flyten. Bilaget vil ikke komme tilbake til opprinnelige godkjenner.

L1 - Retur til regnskapsfører: Sendes tilbake til mottaksregistrert der fakturaen blir plukket opp av regnskapsfører for behandling. (Velg dette alternativet når du ikke kan rett opp i feilen selv. HUSK å skriv hvorfor du sendte den tilbake i kommentarfeltet, kopier gjerne teksten i kommentarfeltet og sett den inn i tekstfeltet.) Trykk: Lagre > avbryt

Godkjenning av faktura

 

Endre kontering:

Trykk deg inn på firkanten merket i rødt for å gjøre endringen.

Godkjenning av faktura

I endringsvinduet vil du få opp knappen "endre kontering", utfør de eventuelle endringene, "trykk" lukk og "lagre" på hovedsiden for fakturagodkjenning. 

Godkjenning av faktura

Etter at du har endret kontering, trykk lukk. På hovedsiden vil du se et lite symbol som ser slik ut 

Godkjenning av faktura

. Dette symbolet fremtrer ved utførte endringer. For at endringen skal vedvare er det viktig at du trykker, lagre

Godkjenning av en eller flere faktura: 

 

Vi anbefaler ikke at du gjør en "massegodkjenning". Men er du sikker i din sak og ønsker å godkjenne mange fakturaer på en og samme gang, kan du benytte deg av denne funksjonen. Huk av alle radene, enten en og en, eller alle ved å huke av "topp-boksen". Trykk Godkjenn > Lagre. Nå skal alle fakturaene dine "forsvinne", d.v.s de går enten til andre godkjenner eller til betalingsgodkjenning.

Når du har oppdatert oppgavelisten din vil de også forsvinne derfra.  

Godkjenning av faktura