a123

Strikk litt omsorg

Strikk litt omsorg
Foto: Tommy Næss

Ved å bidra til Sokker som varmer-aksjonen kan du varme både bein og hjerter.


Sokker med striper, mønster og hjerter. Bildene har begynt å dukke opp på facebooksiden til Sokker som varmer. Aksjonen er et samarbeid mellom ukebladet Familien og Frelsesarmeen. Leserne oppfordres til å strikke sokker i alle størrelser og sende inn til grossisten Kuenholdt i Drammen. Sokkene skal siden deles ut til brukere av Frelsesarmeens tiltak over hele landet. Bidrag kan sendes inn til og med 15. september. De som har sendt inn mest, premieres av Familien.  Redaktør Ingvild Hagen håper på et berg med sokker.


Nyttig restegarn

– Hvorfor bruker et ukeblad tid på et slikt prosjekt?

– Vi er et ukeblad, men vi er også noe mer. Vi har trofaste lesere som har fulgt oss i mange år, og som gjerne gir til en god sak og hjelper andre. Familien fyller 75 år, og redaksjonen ønsket en kampanje i Familiens ånd som engasjerer leserne i jubileumsåret, sier redaktøren.

Strikk litt omsorg
Ingvild Hagen er redaktør i ukebladet Familien. Foto: Petter Berg


Hun påpeker at mange av Familiens lesere også er også er glade i håndarbeid.

– Mange har strikket en mengde plagg til seg selv, familie, venner og kanskje barnebarnet til naboen. Til slutt vet de nesten ikke hvem de skal strikke til, for alle har det de trenger, sier Ingvild.

Selv strikker hun en god del, og vet at det fort blir mye restegarn som blir liggende. Flere lesere har kommentert det samme, og vil gjerne vite hva de kan bruke det til.

– Da kom vi på ideen til Sokker som varmer-kampanjen, nemlig å strikke til brukerne av Frelsesarmeens tiltak, noen som virkelig trenger det. Ideen vår ble veldig godt mottatt av Frelsesarmeen. Det er et fint prosjekt å samarbeide om, sier redaktøren.

Hun er godt fornøyd med at det nå virker som at strikking har blitt populært igjen blant unge. Mange strikker moteplagg som skjerf og gensere. Når det gjelder sokker, så tror hun myten om at det skal være så vrient å felle av hælen henger litt igjen.

– Det er ikke vanskelig, forsikrer Ingvild som mener Sokker som varmer er en fin anledning til å finne fram en strikkeoppskrift og sette i gang.

 

Masker med mening

Strikk litt omsorg
Elin Herikstad ønsker sokkene varmt velkommen. Foto: Esten Borgos

Elin Herikstad, leder for Frelsesarmeens seksjon for velferd og utvikling, setter stor pris på initiativet til Familien.

– Å strikke sokker til folk som trenger det spesielt, er en praktisk og god handling. Det er fint at Frelsesarmeen kan videreformidle disse sokkene til folk over hele landet som på ulike måter er i kontakt med våre tilbud, sier hun.

– Hvem er det som trenger sokkene?

– Det er alt fra barn som ikke har noen som kan strikke varme sokker de kan ha i støvlene, til en som bor på gata eller en eldre mann som fryser i leiligheten sin. Vi er i kontakt med både barn, voksne og eldre i ulike livssituasjoner.  

Herikstad forteller at det deles ut mye mat og klær på velferdssentre og slumstasjoner over hele landet.  Hun ser spesielt en økning i antall barnefamilier som oppsøker Frelsesarmeen fordi de ikke får endene til å møtes.

– Strikkeplagg er nyttige fordi man holder seg varm, men det er også dobbelt hyggelig å gi noe som er unikt, og håndlaget og som det er lagt omsorg og tid ned i, sier Herikstad.

Av erfaring vet hun at det er veldig hyggelig å videreformidle strikkeplagg. Noen har i mange år strikket sokker og annet som de har gitt til Frelsesarmeen.

– De som får plaggene, blir ofte veldig rørt over at fremmede har laget noe til dem. Jeg tror at de som strikker til denne kampanjen vil oppleve at det er verdifullt for dem også. Det kan føles godt å få gjøre noe for andre som er konkret og praktisk. Det vil være en dobbel varme i disse sokkene.


 

Send inn dine bidrag til:

J.H. Kuenholdt AS

Postboks 2470

3003 Drammen


Merk pakken med «Sokker». Legg ved navn og adresse. Del gjerne dine bilder og oppskrifter på facebook: sokker som varmer. Se sokkesoppskrift på side og 24 og i Familien.