a123

Juleevangeliet som tegneserie

Juleevangeliet som tegneserie

Se en tegneserie av juleevangeliet.

Klikk her for å laste ned Juleevangeliet som tegneserie.

Klikk her for å laste ned bilder til juleevangeliet i A4 format.

Klikk her for å laste ned bildene som JPG-filer.

 

Keiser Augustus ville telle hvor mange barn han var keiser for. «Dere må reise dit hvor familiene deres egentlig kommer fra!» ropte mannen som kom med beskjeden fra keiseren.

Josef sin slekt kom fra Betlehem. Det var langt å reise til Betlehem fra Nasaret, der de bodde, og Maria ventet barn.

Alle herberger, alle hus, alle senger og alle rom var fulle av mennesker. Det var ikke plass til Maria og Josef noe sted. Hva skulle de gjøre?

En snill bonde syntes synd på dem. Han lot dem få sove i stallen der han hadde dyra sine. Der i stallen ble Jesus født.

Det var noen gjetere som var ute og passet på sauene sine, denne natten. Plutselig sto en engel foran dem. «Vær ikke redde!» sa engelen. «I dag er det født dere en frelser i Betlehem!».

Plutselig var engelen omgitt av en hel hærskare med engler som sang: «Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker som har Guds velbehag!». Det var så flott!

«La oss gå inn i Betlehem og se ham som englene snakket om,» sa gjeterne til hverandre. De løp inn til byen så fort de kunne.

Og de fant Maria og Josef og det lille barnet som lå i krybben. Alt var akkurat slik som engelen hadde sagt at det skulle være.

«Tusen takk for at du har sendt sønnen din til oss, Gud,» ba gjeterne. «Tusen takk for at han ble født blant oss vanlige, fattige mennesker. Takk for at du er så utrolig glad i oss! Amen».

(Fritt etter Bibelen, Lukas evangelium kapittel 2, vers 1-20.)