a123

Idéer til innsamling

Idéer til innsamling
Foto: Kjell Håkon Larsen

Vi har ideer til hyggelige og sosiale innsamlingsmåter. La deg inspirere av dem – og av mange kreative givere.

 

Den beste måten å hjelpe Frelsesarmeen å hjelpe er ved å gi penger. Slik kan vi bruke pengene på å skaffe den hjelpen som til enhver tid trengs mest. Nedenfor ser du at du kan ha det ganske så hyggelig mens du samler inn.

Invitér familie, naboer, eller de som jobber i barnehagen eller skolen.

Salg av kunst: Still ut tegninger, plastelinafigurer perlemotiv eller julepynt. Pengene kan trille inn ved både inngangsbillett og salg av kunst. PS: voksne liker kaffe og kaker, så kanskje dere kan selge det også?

Julekonsert: Øv inn noen julesanger - kanskje til en juleavslutning eller julekaffe dere likevel skal arrangere. De voksne betaler så mye de vil i inngangspenger.

Julespill: Invitér til juleteater. Kanskje til og med et selvskrevet?

Julelotteri: Selg lodd til de voksne, premiene kan være julepynt eller julekaker.

Flaskepant-aksjon: Barna samler inn flasker hjemme og tar pengene med seg til barnehagen/skole/klubb.

Gløgg: Invitér foreldrene på gløgg og pepperkaker.

 

Lag din egen julegryte

Om man samler inn penger hjemme, på skolen eller i barnehagen kan det være gøy å putte pengene på en egen julegryte.

Ta et rømmebeger, mal det svart og lag hull i lokket. Skriv ut Julegryta-logoen under og lim på – og vips har barna sin egen bøsse!

Last ned etikett til julegryte.

 

Kreative givere

Det er mange forskjellige måter å støtte julegryta på. Kanskje lar du deg inspirere av noen av disse engasjerte som hjelper oss å holde julegryta kokende?

 • Anne Semb og Marianne Vaskinn arrangerte julevandring i Borkenes i Kvæfjord kommune. Skryt fra ordfører Lillian Hessen, 433 registrerte deltagere og et overskudd på 13.645 kroner til Julegryta ble resultatet. Det melder Harstad Tidende.
   
 • Reklamebyrået NXT Oslo har nettbasert julekalender for kundene sine. Hver gang en av kundene åpner en luke, betaler byrået 10 kroner til julegryta.
   
 • Sunnmørsfirmaet Island Offshore sine medarbeidere ga bedriftsgavepengene, kr 300 000, til Frelsesarmeens slumstasjoner og Frelsesarmeens barne- og familievern.
   
 • Stina, Line, Mathea, Malene, Fredrik og Erling fra Arendal solgte kake, saft, lodd og kaffe til inntekt for Frelsesarmeen, melder Agderposten. Pengene skal de putte i gryta på Torvet neste gang de er i byen.
   
 • Stabell Auto AS på Rykkinn har valgt å gi et bidrag til Frelsesarmeen i stedet for julekort.
   
 • De tradisjonsrike førjulsshowene i Sentrumsgården i Porsgrunn gir inntektene fra et lørdagsshow til Frelsesarmeens varmestue.
   
 • Pengene Odd Fellow-losje nr 11 Veøy har tjent på salg av sesongkort, kr 50 000, har de valgt å gi til Frelsesarmeens varmestue i Molde, melder Romsdals Budstikke.
   
 • Edvardt fra Hønefoss, 6 år, har laget julepynt og julekort som han har solgt til venner og naboer. Så langt har han fått inn 800 kroner som han vil gi i julegryta i nærmiljøet.
   
 • En lang rekke artister stiller opp som Julemusikanter på Egertorget og andre steder rundt i landet.
   
 • Mandal kino ga bort 280 kinobilletter som den lokale Frelsesarmeen kunne dele ut i juleeskene. Fattigdom handler som kjent også om ikke å kunne delta i samfunnslivet på lik linje med andre, og å ha mulighet til en dagligdags kulturopplevelse kan avhjelpe dette.
   
 • Farmasiselskapet Nycomed sine ansatte på Elverum og Asker har i en årrekke stilt opp som grytevakter for Frelsesarmeen. Rundt 100 000 kommer årlig i grytene de har ansvar for.

 

Dette er et svært lite utvalg. Tips oss gjerne om flere kreative givere; post@frelsesarmeen.no