a123

Praktisk info om julegryta

Her er litt praktisk info om besøk og gaver til julegryta. 

Tar vi imot pakker?
Vi er takknemlige for alle givere – både av gaver og penger. Samtidig er det slik at penger gir oss større handlingsrom til å møte de faktiske behovene hos dem som henveder seg til oss. Det gir oss også færre praktiske utfordringer med å pakke opp og formidle videre. Sjekk med Frelsesarmeen der du bor om de har logistikken til å ta i mot gaver. I Oslo kan gaver leveres under julegrana på Universitetsplassen eller i Fretex-boksene der. Gavene må være rene og hele.

Skal pakker pakkes inn og merkes?
Av sikkerhetsmessige årsaker åpner vi alle pakker før vi gir dem videre. Det er derfor ikke nødvendig å skrive kjønn og alder på gavene. Samtidig ser vi den pedagogiske verdien av at barn pakker inn gaver og gir til andre barn, og vil derfor ikke fraråde noen å pakke inn pakker som leveres inn. 

Hva skjer med gavene som leveres inn? 
Vi får inn veldig mange pakker før jul. Fretex er et heleid datterselskap med et landsdekkende transport- og logistikksystem som hjelper oss med profesjonell håndtering av dette. Utgangspunktet er at gavene skal gå rett til en mottaker, men dersom vi får inn flere gaver enn vi kan videreformidle, vil gavene bli gitt bort i løpet av det kommende året, for eksempel som bursdagsgaver, noe blir også solgt i Fretex-butikker. Dette kommer likevel trengende til hjelp fordi de ofte får rekvisisjoner fra Frelsesarmeen til å handle på Fretex, og ti prosent av bruktomsetningen går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Dette utgjør ca 30 millioner kroner årlig.

Vil Frelsesarmeen bare ha nye ting?
Nei. Samtidig er det slik at mange barn fra familier som vi kommer i kontakt med hele året igjennom oftest får brukte og/eller arvede ting. Vi er opptatt av at også disse barna skal kunne ta del i det som er selvfølge for barn flest i Norge, nemlig gleden av å få noe nytt til jul. Brukte ting har stor bruksverdi, men ikke nødvendigvis innpakket under et juletre.

Når passer det å besøke julegryta?
Julegrytene rundt i landet er bemannet. Det er fordi vi gjerne vil takke giverne og hilse på alle som stikker innom en gryte. 

Besøke julegryta med en barnehage? 
Det er alltid veldig stas med barnehagebesøk ved grytene. Se gjerne i oversikten på lenka over og ta kontakt med gryteansvarlig der du bor hvis du har praktiske spørsmål angående barnehagebesøk.
I Oslo ønsker vi barnehager velkommen til gryta på Universitetsplassen mellom kl. 10–14 alle ukedager.