a123

«Ja» i kjærlighetsrus

«Ja» i kjærlighetsrus

Ordene vi kjenner så godt blir ekstra sterke når rusavhengige Ninni og Kjetil lover å bli hos hverandre i gode og onde dager.

Vi er i Lilleborg kirke i Oslo. Og vi venter. Noen venter i visshet. Andre venter i spenning. Kommer bruden?

Brudgom Kjetil får tiden til å gå med en is. Vi lurer på hva han tenker på. Han sitter alene i det ene sekund. I det neste er han flombelyst.

− Hva føler du nå, spør regissør Ole Kristiansen fra Vidvinkel media. Han har fulgt Kjetil og de andre gjestene ved Fyrlyset, Frelsesarmeens kontaktsenter for rusavhengige i Oslo, gjennom flere uker. I til sammen åtte søndager har vi blitt kjent med rusavhengige og deres liv i TV2-serien «Fyrlyset».

Langt til toppen

Vi har hørt spørsmålet så mange ganger før. Men vi er ikke på sportsarenaen. Vi er heller ikke i et hvilket som helst bryllup. Vi er i Kjetil og Ninnis bryllup. De to rusavhengige som vil at pastor Egil Svartdahl skal vie dem.

«Ja» i kjærlighetsrus
Kjetil roer nervene med en is. Egil Svardahl tar en prat med han før bruden kommer. Foto: Frelsesarmeen / Kjell Håkon Larsen


− Det er rart å tenke på, du skal bare si «ja» i kirken, så er du gift. Men livet er det samme. Jeg har aldri tenkt på å gifte meg før, men Ninni har forandret livet mitt ganske mye. Hun betyr mye for meg. Jeg er utrolig glad i henne, sier Kjetil mens han kaster flere blikk mot kirkedøren.

Kameramenn begynner å bevege på seg. De småløper mot inngangen til kirken. Det kan bare bety én ting: bruden har kommet.

Overveldet

Tonene til AC/DCs låt «It’s a long way to the top» fører brud og brudgom opp til alterringen. Musikken matcher Kjetils skinnjakke og Ninnis svarte kjole bekledd med perler. Nå skal de to bli en.

For ikke å glemme hvor vakker bruden hans er, foreviger Kjetil henne med sitt mobilkamera med det samme de har satt seg.

De får sitt «ja». Til stor jubel fra de mange oppmøtte får de sitt første kyss som mann og kone. Ninnis øyne svømmer. Hun er overveldet over at noen har hjulpet henne å få drømmen sin oppfylt.

Hele bryllupet ble vist på TV2 søndag 15. april kl. 18.