a123

Åpner unikt servicesenter

Åpner unikt servicesenter
Mye folk på åpningsdagen til Frelsesarmeens servicesenter på Brotorvet. Foto: Frelsesarmeen

Frelsesarmeen i Brevik vil skape gode relasjoner mellom ungdom og eldre.

 

- For en fantastisk mottakelse vi har fått her på Brotorvet kjøpesenter, sier Roar Berg Olsen som er leder for Frelsesarmeen i Brevik. 1. november åpnet Frelsesarmeen et helt nytt servicesenter på Brotorvet. Her skal eldre kunne få hjelp til det meste av byens ungdomsskoleelever. Servicesenteret skal ha åpent hver ukedag mellom kl 10 og 18. Eldre mennesker kan komme innom å melde inn oppdrag de ønsker å få utført eller melde seg på ulike kurs. Og det er byens ungdommer som hjelpe til.

- Vi har inngått et samarbeid med Grasmyr ungdomsskole. To dager i uken kommer 6-8 elever til oss og hjelper de eldre med ulike oppgaver, forteller Olsen.

 

Åpner unikt servicesenter
Elever fra Grasmyr ungdomsskole er klare for oppdrag.Datahjelp

Senteret har akkurat kommet i gang med et data- og mobilkurs. Her får eldre kyndig datahjelp av de unge til sine elektroniske duppeditter. Andre oppgaver som senteret kan tilby er snømåking, gressklipping og enkle reparasjoner av møbler og klær.

- Målet vårt er å skape gode relasjoner mellom unge og eldre. Mange unge har i dag lite kontakt med voksne/eldre, derfor er det fint å kunne være et slikt bindeledd mellom ulike generasjoner, sier korpslederen i Brevik.

Brotorvet kjøpesenter har stilt lokaler til gratis disposisjon for Frelsesarmeen.