a123

Årets juleartist for Frelsesarmeen

Helene Bøksle stiller med årets julelåt for Frelsesarmeen.

Årets juleartist for Frelsesarmeen
Helene Bøksle er årets juleartist for Frelsesarmeen. Foto: Kristianne Marøy / Krigsropet

Årets julelåt "Enten teller alle, eller ingenting" ble skrevet før flyktningekatastrofen, men selve budskapet er likevel høyaktuelt. Låten handler om troen på at det nytter, på at den enkelte teller – og at det må handles i det små for å oppnå det store.

– Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt om å lage årets julelåt for Frelsesarmeen. Å få muligheten til å bruke stemmen til å bidra, er grunnen til at jeg holder på med musikk, sier Helene som har støttet Frelsesarmeen ved flere anledninger. Nå stiller hun også opp som ambassadør for «Others». 

Tradisjon tro

Frelsesarmeen har som tradisjon å gi ut én julelåt i samarbeid med profilerte artister. Inntektene fra sangen går uavkortet til Frelsesarmeens arbeid. Jan Størksen, daglig leder for Frelsesarmeens «Others», er takknemlig for at Helene Bøksle kunne tenke seg å bidra.

– Enten teller alle, eller ingenting, er en sterk tekst formidlet som bare Bøksle kan. Vi håper lyset, håpet og tryggheten i løftet om fred, tenner og engasjerer mennesker. Om vi lykkes med det, er det mer enn nok. Om vi i tillegg får knyttet opp sangen til de verdier Frelsesarmeen og Others står for – verdighet, håp og selvstendighet – er alle mål nådd. Dette er og blir kjernen, så får andre bry seg om antall solgte og terningkast, sier Jan Størksen.

Sterk tekst

Helene Bøksle har laget årets julelåt sammen med tekstforfatter Morten Gjelten og komponist Sindre Hotvedt. Sangen ble skrevet før flyktningekatastrofen, men budskapet i sangen går rett inn i kjernen på den krisen som nå utspiller seg i Europa – og Norge.

Om du overlever havet, om du makter å bli sett, om du tilfredsstiller kravet, om vi lar nåde gå for rett. Nøden krysser hav og nåden famler etter ord. Men noen står på stødig trass og synger julen inn. Enten teller alle, eller ingenting.

– fra årets julelåt; "Enten teller alle"

 

You need Adobe Flash and Javascript to view this file

Hvis du ikke får opp video på mobil, se her