a123

‒Jeg tror en kakeboks kan forandre liv

‒Jeg tror en kakeboks kan forandre liv
Latteren satt løst da Paal-André Grinderud inviterte statsministeren og Frelsesarmeen til julebakst på Hotel Bristol i Oslo. Foto: Lars Kristian Singelstad

Paal-André Grinderud har selv erfart det. Tirsdag formiddag inviterte han statsminister Erna Solberg og Frelsesarmeen med på baking, for å sette fokus på de som har det vanskelig i jula.

‒ Da jeg var 12 år gammel, ventet jeg på at moren min skulle komme hjem på juleaften, men hun hadde trøbbel og kom ikke hjem når hun skulle. Da endte jeg opp med en kakeboks som jeg hadde fått fra en nabo‒ og den kakeboksen reddet julen min, forteller han.

Forfatter og skribent Paal-Andre Grinderud har åpenhjertig fortalt om sin oppvekst med en mor som hadde alkoholproblem. Han har gitt ut flere bøker om sin vanskelige oppvekst.

 

Byttet ut budsjett med bakst

Statsminister Erna Solberg var tydelig engasjert i både kakebaking og sak.

‒ Det å se andre i julen, ved for eksempel å gi en liten gave eller invitere noen som kanskje ikke har noen å gjøre førjulsaktiviteter med, til for eksempel å lage litt kaker sammen, er utrolig viktig, sa statsminister Erna Solberg til NRK Nyheter i dag.

Statsministeren roser Grinderud for initiativet.

‒ Paal-André har blitt symbolet i Norge for de barna som sliter med foreldre som har det vanskelig, og da synes jeg det er flott å få komme, for han har en fantastisk historie å fortelle, sa hun.

 

‒Jeg tror en kakeboks kan forandre liv
Latteren satt løst da Paal-André Grinderud inviterte til julebakst på Hotel Bristol i Oslo. Her mottar Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, dagens bakst. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Alle kan gjøre noe

Julekakene som ble bakt i dag, ble overrekt Frelsesarmeen ved informasjonssjef, Andrew Hannevik. Han understreker budskapet til Grinderud.

‒ Det var fantastisk å få lov til å bake kaker med Paal-André og statsministeren og dette er en fin måte å sette fokus på de som ikke har det så lett, sier Hannevik. Han takker Grinderud for hans initiativ.

‒ Paal-André viser et stort engasjement og omtanke. Det er noe vi alle kan ta med oss inn i julehøytiden. Vi kan alle gjøre noe for noen og ofte er det ikke så mye som skal til.

 

Les Grinderuds kronikk "Da mor sluttet å bake".