a123

– Stadig flere trenger hjelp i jula

– Stadig flere trenger hjelp i jula
Major Njål Djurhuus (t.høyre) og soldat Alf Johansen ser et økende behov for bidrag til fattige i julen 2015.

Tradisjon tro står Frelsesarmeen på Strømmen Storsenter og samler penge- og julegaver til trengende i desember. Major Njål Djurhuus og soldat Alf Johansen forteller at behovet for hjelp er økende – og større enn noen gang.

Ved hovedscenen i andre etasje, vis-a-vis den nyåpnede Nespresso butikken, står Frelsesarmeens menighet fra Fjellhamar og samler inn gaver og andre bidrag fra giverglade senterbesøkende. Frelsesarmeens tilstedeværelse er blitt en lang tradisjon, og i år som i de foregående 20 årene har de med seg en gryte hengende i stativ – og en enorm gavepakke som man kan legge gavebidragene sine i.

Major Njål Djurhuus er godt fornøyd med avtalen de har med Strømmen Storsenter.

– Vi er veldig glade for å kunne stå under senterets tak år etter år. Ikke bare er det varmt og trivelig, men det er svært mange gavmilde besøkende på senteret som vi kommer i kontakt med. Vi får dessuten god hjelp av Frimurerlosjen, som stiller med mannskap for oss her på senteret, sier Djurhuus.

– En annen fordel med å stå på senteret, er at vi kommer i kontakt med mange trengende også. Mange kommer bort til oss og slår av en prat, og vi hører flere historier om folk som har det tøft både økonomisk og sosialt. Dette gjelder ikke minst mange av våre nye landsmenn, forteller Majoren.

Soldat Alf Johansen kan bekrefte at gavene som samles inn på senteret kommer godt med. Disse fordeles til trengende som tar kontakt med Frelsesarmeen.

– Jeg har stått her selv i fire år, og merker at behovet for hjelp er stadig økende i julen. Mange sliter økonomisk, og derfor er både klær, mat og leker til barna kjærkomne gaver, forteller Johansen, som også fungerer som ”pakkekontrollør”.

– Dessverre er det noen som gir ødelagte ting, og derfor er vi tvunget til å pakke opp og sjekke innholdet i alle gavene. Det er også fint å ha oversikt, slik at vi vet hvem som har mest nytte av hvilke gaver. Generelt synes jeg at givergleden er stor på senteret, og at mange ønsker å gi til mennesker som er mindre heldig stilt enn dem selv. Jeg føler i så måte at det er viktig å stå her på senteret i adventstider, avslutter soldat i Frelsesarmeen, Alf Johansen.

Frelsesarméen står ved gryta alle dagene frem til lille julaften, hvor de både tar i mot og organiserer utdeling av gaver. Du kan lese mer om Frelsesarmeens arbeid på frelsesarmeen.no.