a123

− Alle kan gjøre noe hvis man tenker seg om

Frisør Gry Marie Bagøien stengte butikken tirsdag for vanlige kunder og ga gratis hårklipp til mennesker tilknyttet Frelsesarmeen.

− Jeg har ikke mye penger å gi til de som har det vanskelig, men jeg ville gjøre noe. For meg var det derfor naturlig å gi bort gratis hårklipper, sier Bagøien til Frelsesarmeen. Hun eier frisørsalongen Giardini Hårdesign i Moss.

− Alle kan gjøre noe hvis man tenker seg om
STILTE OPP:Benedicte Solberg Gullichsen og resten av betjeningen ved Giardini Hårdesign på Amfi Moss brukte tirsdagen til å ta imot personer fra Frelsesarmeen og Røde Kors. Her får Trife Hussein en gratis klipp. Foto: Moss Avis / Kenneth Stensrud


Noen må gå foran

Lokalavisen i Moss besøkte tirsdag frisørsalongen. Til avisen forklarer Bagøien at tilbudet er knyttet mot personer som sliter i hverdagen og som vanligvis ikke ville hatt mulighet til å få en lignende behandling.

Derfor stengte hun butikken for ordinære kunder hele dagen og fikk med seg fem av de ansatte frisørene – og til sammen ga de gratis hårpleie til rundt 40 personer tilknyttet Frelsesarmeen og Røde Kors i byen.

Medmennskelighet satt ut i praksis gjorde godt for både de ansatte og de som fikk hjelp forteller ildsjelen. Hun mener det er fint å kunne gå foran å vise at det går an å hjelpe med det man kan.

− Det er ofte små ting som kan være til inspirasjon og tanke for andre, sier Bagøien.

Ikke mulighet ellers

En av dem som fikk hårklipp var Trife Hussein. Hun kommer egentlig fra Kurdistan i Irak, men er nå asylsøker i Norge. Hun var svært fornøyd med å komme til frisørsalongen og få en profesjonell hårklipp for seg selv og datteren.

- Vi har vanligvis ikke muligheten til dette, så jeg synes det er veldig fint. Datteren min ble veldig glad, sier hun til Moss Avis.