a123

− Selvfølgelig vinner vi!

Skal vi tro Yngve Edvardsen vinner Trondheim NM-tittelen i år.

− Jeg har spilt gatefotball et halvt år nå. For meg har det vært en viktig brikke i å komme seg opp av dumpa jeg var nede i så lenge, sier Yngve Edvardsen som spiller på gatefotball-laget fra Trondheim.

− Selvfølgelig vinner vi!
Drammen og Oslo u en av de to første kampene fredag kveld. Alle foto: Kai-Otto Melau

Sammen med 250 andre spillere gikk han i parade bak Frelsesarmeens hornorkester fredag kveld. Den korte turen fra Stortorget til Youngstorget i Oslo var preget av stolte og spente spillere på 24 lag fra hele landet. På Youngstorget ble de møtt av to kunstgressbaner som er rigget for norgesmesterskapet i gatefotball fredag, lørdag og søndag.

Dette er NM og gatefotball

Like på fotballbanen

De ble ønsket varmt velkommen og lykke til av Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister, Øystein Eriksen Søreide, byråd for helse og sosiale tjenester og Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg.

Sanner fikk også æren av første touch på ballen. Han tok avspark etter å ha hilset fra statsminister Erna Solberg.

− På fotballbanen er vi alle like, uansett bakgrunn og hva vi måtte slite med. På fotballbanen er vi fotballspillere, sa Sanner til rungende applaus fra spillerne og de mange uten lagdrakt rundt banen.

− Selvfølgelig vinner vi!
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ønsker Yngve Edvardsen på Hveita United, Trondheim lykke til i kampene som venter under NM i gatefotball. Foto: Kai-Otto Melau

Første seier til Oslo

Ballen kan ikke bli sparket i gang fort nok. Menn og kvinner er klare. Det var stor spenning da de to første kampene går i gang. Trondheim-spiller Yngve Edvardsen har egentlig ikke tid til å stå og snakke. Han må varme opp så han ikke skader en allerede sliten fot. Oppfordringen kommer fra trener Anders Granbo.

Det gjenstår å se om treninger hver uke – i tilegg til sosiale samlinger – har gitt resultater. Om de ikke speiles i resultatene under NM, så betyr gatefotballen alt for mange av spillerne.

Den aller første seieren av de 120 kampene som skal spilles, er det Frelsesarmeens Oslo-lag 1 som tar.

− Selvfølgelig vinner vi!
Parade i Oslos gater. Foto: Kai-Otto Melau