a123

- Det blir så fint!

Foto: Kjell Håkon Larsen

Stor glede hos Frelsesarmeens rusinstitusjoner da Mester Grønn kom og pyntet til jul.

Onsdag ble det pyntet til jul på tre av Frelsesarmeens rusinstitusjoner i Oslo. Det er ansatte fra Mester Grønn som på denne måten vil bidra til å skape julehygge for beboere, pasienter, gjester og ansatte.

 

Tøff jul for mange

- Det blir så fint her at jeg blir helt rørt, sier daglig leder Mari Kopperud ved Heimen. Dette er et lavterskel bo- og omsorgstilbud med 24 beboere i Oslo sentrum.

– Hos oss på Heimen er det spesielt viktig å skape en god ramme om julen. Mange av våre beboere har en historie og erfaringer som gjør at de gruer seg til jul, derfor ser vi det som viktig å skape en varm og stemningsfull jul, som gir gode opplevelser og minner for våre beboere, sier hun.

 

- Det blir så fint!
Mari Kopperud fra Heimen og Helene Skaar Jacobsen fra Mester Grønn er fornøyd med resultatet. Foto: Kjell Håkon Larsen
Godt samarbeid

Mester Grønn og Frelsesarmeen har hatt et langt og godt samarbeid, hvor overskuddet av posesalget i Mester Grønn butikkene går til Frelsesarmeens arbeid. Hvert år blir dette rundt en million kroner til Frelsesarmeens ulike prosjekter. Mester Grønn har også Frelsesarmeens innsamlingsbøsser stående på disken i alle sine butikker, slik at de kundene som ønsker det, kan gi et ekstra bidrag. I år selger de også en egen Others-bukett med Fairtrade roser fra Kenya, som vil gi inntekter til Frelsesarmeen.

 

Blomster og pynt til folket

I tillegg ønsket vi å forsterke det gode samarbeidet ved å skape en aktivitet som handlet om det å gjøre noe fint for de som virkelig trenger det, og som samtidig kunne skape et engasjement blant våre ansatte, forteller Eirik Grønlie fra Mester Grønn. – Den beste måten å gjøre det på var ved å bidra praktisk med det vi kan best; blomster og pynt! Derfor får tre steder i Oslo, ett i Trondheim og ett i Kongsvinger besøk av frivillige fra Mester Grønn. Med seg har de juletrær, juletrepynt, borddekorasjoner, julestjerner, potter og pynt for å nevne noe. De skal pynte opp fellesområder, spiserom, tv-stuer og et uterom.