a123

- Dette er dagen for stolthet

- Dette er dagen for stolthet

Frelsesarmeens Varmestue i Sandvika feirer 30 år.

 

- Disse 30 årene har vært utrolig viktige for mange. Jeg har hørt folk si: Hadde det ikke vært for dere, ville jeg vært død. Dette er sterke ord, sier Signe Haukvik som er daglig leder for Frelsesarmeens Varmestua og Jobben i Sandvika.

 

Tok søppeljobben

Varmestua er et kontaktsenter for rusmisbrukere i Sandvika og Bærum kommune. Nylig kunne Varmestua feire 30 år. Det ble markert med stor fest i bakgården med servering og god musikk. Blant gjestene var også Knut Arild Hareide fra Krf. I tillegg til omvisning på Varmestua fikk Hareide også bli med å plukke søppel og hente opp en sykkel fra elva.

- Våre deltakere satt stor pris på besøket og det var stas å få stille politiske spørsmål til Hareide, sier Haukvik.

 

- Dette er dagen for stolthet
Knut Arild Hareide fra Krf og Signe Haukvik, daglig leder for Varmestua og Jobben i Sandvika. Foto: Frelsesarmeen

 

Bolig og oppfølgning

I tilknytning til Varmestua driver Frelsesarmeen også Jobben i Sandvika, som er et arbeidstreningstiltak. I 2012 hadde Varmestua og Jobben hele 8000 besøkende.

– Det er mye folk innom hver dag og vi ser Jobben-tilbudet har økt kraftig og kommer til å øke kraftig i 2013, sier Haukvik.

Lederen for Varmestua fikk også en prat med Krf-lederen på "tomannshånd". Og hun benyttet muligheten til å trekke frem bolig og oppfølgning som et viktig tema for brukerne av Varmestua og Jobben.

– Jeg ville gjerne signalisere at Frelsesarmeen ønsker å være delaktig i å bygge opp arbeidet som går på nettopp bolig og oppfølgning her i Sandvika. Det er et viktig tema for oss, sier hun.

 

Ros fra kommunen

Ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum kommune roste Varmestua og Jobben i store ordelag og mente at Frelsesarmeen klarer å se potensiale i ethvert enkeltmenneske. Hun sa også at alle byer i hele Norge burde hatt en Varmestue.

 

 

- Dette er dagen for stolthet
Knut Arild Hareide fikk en prat med deltakere og ansatte på Varmestua og Jobben. Foto: Frelsesarmeen