a123

- Dette vil realisere noen drømmer

Frelsesarmeens gatehospital fikk jubileumsgave fra Lions i Oslo.

- Dette vil realisere noen drømmer
Marit Myklebust takker for gaven. Foto: Frelsesarmeen/Jarle Stokland

 

- Dette er en gave som vil spre mye glede for både pasienter og ansatte, sier daglig leder Marit Myklebust på Frelsesarmeens gatehospital.

Nylig fylte Lions Club på Bryn i Oslo 50 år. Og i stedet for å motta gaver ville jubilanten heller gi bort gaver. Og det kom Gatehospitalet til gode som fikk en sjekk på hele 50 000 kr. Pengene skal brukes på velferdstilbud for pasientene.

- Vi vil gjerne tilby mer enn bare sårstell og pleie for våre pasienter. Men alt koster penger, så dette er en kjærkommende gave, sier Marit.

 

- Dette vil realisere noen drømmer
Bjørn Birkeland fra Lions Oslo/Bryn sammen med Marit Myklebust fra Gatehospitalet. Foto: Frelsesarmeen/Jarle Stokland

Første gang på kino

Gatehospitalet er et tilbud til rusavhengige i Oslo som har store og sammensatte helseproblemer.

-Når man er i aktiv rus er det mye man går glipp av. En gang tok vi med noen av våre pasienter på kinobesøk, og da fortalte en av pasientene at dette var førte gang hadde vært på kino, sier hun.

Og nettopp kulturell opplevelser er noe av det hun ønsker å bruke pengegaven på. Kanskje det blir en konsert til høsten for Gatehospitalets pasienter.

 

Respekt for arbeidet

- Når vi skal gi bort et så stort pengebeløp er det viktig at vi vet at mottaker kan betjene gaven på en skikkelig måte, sier Bjørn Birkeland som er president i Lions Club Oslo/Bryn.

- Vi har stor respekt for arbeidet som Gatehospitalet utfører i byen vår og vi vet at pengene vil bli brukt på en fornuft måte, sier han.

I tillegg til gaven til Gatehospitalet fikk uteseksjonen i bydel Østensjø 70 000 kr og Tollvesenets narkotikahunder 100 000 kr.

 

- Dette vil realisere noen drømmer
Sølvguttene sang under 50 års-jubileet til Lions Oslo/Bryn. Foto: Frelsesarmeen/Jarle Stokland