a123

- Håper å få treffe generalen

Synnøve Anthun Ørsnes blir første norske deltaker på soldat-college i London.

- Håper å få treffe generalen
Her på "The Cedars" utenfor London skal Synnøve være soldat-student. Foto: Frelsesarmeen/IHC

 

24-år gamle Synnøve Anthun Ørsnes blir første norske deltaker på International College for Solders i London. Synnøve har vært soldat i Frelsesarmeen i Bergen siden 2009, og i september drar hun til London for å lære mer om nettopp det å være soldat.

- Dette blir kjempespennende og ikke minst lærerikt. Jeg ser spesielt frem til å møte soldater fra hele verden og høre om hvilke utfordringer de møter i sine hjemland, sier Synnøve.

 

Praktisere i Londons gater
- Håper å få treffe generalen
Soldat Synnøve Anthun Ørsnes Foto: Frelsesarmeen

26 unge Frelsesarmésoldater fra hele verden er plukket ut til å delta på den første International College for Solders (ICS). I to uker skal delegatene fordype seg i bibelsk, teologisk og historisk kunnskap. De vil lære om personlig hellighet gjennom studier i små bibelgrupper og de vil lære nye metoder for bønn. Delegatene vil også implementere sine kunnskaper om sosial hellighet gjennom tjeneste både ved Frelsesarmeens sosiale sentre og på gatene i London.

 

Skal fortelle om Frelsesarmeen i Norge

Alle soldatene skal også holde innlegg om hvordan det er å være Frelsesarmésoldat i sitt hjemland og hvilke utfordringer de møter på sitt hjemsted.

- Jeg driver og forbereder mitt innlegg om Frelsesarmeen i Bergen og Norge for tiden. Og jeg gleder meg veldig til å høre om de andre soldatenes erfaringer. Jeg er sikker på at vi alle har noe å lære av hverandre på tvers av både landegrenser og kontinent, sier Synnøve som også tar en Mastergrad i utviklingsstudier ved Universitetet i Agder.

 

Møter generalen?

Blant de mange foredragsholderne på ICS finnes både kommandør Sue Swanson som er verdenssekretær for kvinneorganisasjonene i Frelsesarmeen og ikke minst Frelsesarmeens verdensleder Linda Bond.

- Det hadde vært utrolig kjekt å få vekslet noen ord med selveste generalen. Jeg har hørt masse bra om hennes talegaver og jeg gleder meg stort til å høre henne på ICS, sier Synnøve.