a123

- Har nesten aldri vært på ferie

Frelsesarmeen gir ferietilbud til dem som trenger det mest.

 

- Denne uken har barna mine ventet på lenge, forteller Rama som er mor til fem barn. I år var hun blant dem som fikk være med på Frelsesarmeens familieferie på Jeløy. Og det setter hun stor pris på.

- Jeg har nesten aldri vært på ferie før, så det betyr mye for meg og barna mine å kunne få en uke sammen til å gjøre sommeraktiviteter, sier Rama.

 

Ikke bare sommeridyll

Sommerferien er for mange et av årets store høydepunkter. Men for barn og familier som har en begrenset økonomi eller har det vanskelig på andre måter, kan sommeren være en tøff periode. Mangelen på muligheter til å reise på ferie eller delta i fritidsaktiviteter kan virke sosialt ekskluderende for både barn og voksne. Skoleferier kan også sette relasjoner ytterligere på prøve i familier som allerede sliter.

 

Vil styrke familiebånd

Siden 2004 har Frelsesarmeen hatt ferietilbud for barnefamilier i Norge. I år ble det arrangert tre slike familieferier på vestlandet, sørlandet og østlandet. I alt fikk 390 personer et ferietilbud fra Frelsesarmeen, men ventelisten er fortsatt lang.

- Målet med vårt ferietilbud er å gi familier og barn positive opplevelser sammen. Dette kan igjen bidra til å styrke familiebånd og ikke minst hjelpe familiene til å opprette nye kontakter og bygge nettverk, sier Birgit Fosen som leder Frelsesarmeens ferietilbud.

 

Bading og Tusenfryd

I løpet av ferieuken blir det arrangert ulike aktiviteter som bading, kanotur, tur i skogen og lek og konkurranser. I tillegg har de egen ungdomsklubb og utflukter og aktiviteter for de voksne. Det blir også tid til å besøke en fornøyelsespark. Ferietilbudet blir finansiert gjennom penger som har blitt gitt i Julegryta, og fra Mester Grønn og andre private gaver.

 

Barna brøt isen

- Vi var litt anspente den første timen her, men så begynte barna å leke sammen og etter hvert begynte også vi voksne å snakke sammen, forteller Zerita som er på Jeløy for første gang.

- Nå sier datteren min at hun vil bo her. Men jeg har også fått meg nye venner og jeg håper vi kan holde kontakten også etter denne uken, sier hun.