a123

- Har vært som en kunstmaraton

Heidi Vestby har malt 33 bilder til Frelsesarmeens ressurssenter på Jeløy.

 

Det var litt av en bestilling kunstner Heidi Vestby fikk i fjor høst: Mal 33 bilder som skal henge på rommene til Frelsesarmeens nye kurssenter på Jeløy.

- Tusen takk, var det første jeg tenkte da jeg fikk oppdraget, forteller Heidi Vestby. For en kunstner som er i etableringsfasen er dette en unik sjanse til å få vist seg frem, men samtidig en utrolig stor jobb, sier hun.

 

Hva er Frelsesarmeen?

Frelsesarmeen ville gjerne ha et kristent budskap i bildene, men utover det stod Vestby fritt til å fylle de 33 lerretene.

- Jeg startet med å reflektere over hva Frelsesarmeen er for meg. Deretter laget jeg en skisse for hvert enkelt bilde. Temaer som jeg ville formidle hentet jeg fra blant annet Frelsesarmeens verdihåndbok og den territoriale visjonen. Så gikk jeg i gang med den store maleprossesen, sier Heidi.

 

Maraton

I snart ett år har stuen til Heidi sett ut som et stort galleri. Hun har jobbet parallelt med 4-6 bilder om gangen. Men hvert bilde skal likevel kunne stå på egne ben og fortelle sin unike historie.

- Det har vært som en stor kunstmaraton og mellom slagene har jeg måtte legge inn noen pauser for å lade batteriene og hente ny inspirasjon, sier Heidi.

Men på tirsdag var Heidi i mål og stolt kunne hun overlevere de ferdige bildene til Frelsesarmeens ressurssenter på Jeløy.

 

- Ikke Ikeabilder

For noen fantastiske bilder. Vi er kjempefornøyd, sier Tone Gjeruldsen som er assisterende rektor på offiserskoen på Jeløy.

- Vi ga oppdraget til Heidi fordi vi ønsket noen annet enn bare vakre blomsterbilder fra Ikea på rommene her på Jeløy. Etter en lang dag på kurs ønsker vi at våre gjester skal ha noe oppbyggende og meningsfylt å se på veggen på rommet sitt. Og nettopp det har Heidi klart med sine 33 bilder, sier en fornøyd rektor.

 

Fakta om Jeløy

I fjor samlet Frelsesarmeen all sin undervisning i et nytt Ressurssenter på Jeløy utenfor Moss. Her finnes både offiserskolen, folkehøgskole og medarbeiderskolen. I tillegg til undervisningslokaler er det også bygget et helt nytt gjesteinternat i naturskjønne omgivelser. Hvert rom vil ha et bilde på veggen av Heidi Vestby.