a123

- Kommer til å være sulten hele uken

- Kommer til å være sulten hele uken

Bo Christoffer Brekke i Frelsesarmeen skal leve for 10 kr dagen i en uke. SE VIDEO.

 

- Det kommer til å bli en tøff uke, men jeg vil gjerne være med å sette fokus på en viktig sak, sier Bo Christoffer Brekke som til daglig jobber i Frelsesarmeens seksjon for misjon og bistand.

 

Leve under streken

Fra 7. – 11. mai skal kampanjen Live Below the Line pågå i Storbritannia. De som blir med skal leve for £1 om dagen i en uke. Formålet med kampanjen er å sette fokus på fattigdomsbekjempelse i verden. I tillegg skal det samles inn penger til Frelsesarmeens utviklingsprosjekt (UK). De tilbyr lån til fattige mennesker slik at de kan skape små bedrifter som til slutt vil generere inntekter og avslutte en syklus av ekstrem fattigdom.

 

Verst psykisk

Også i fjor var Bo Christoffer Brekke med på kampanjen. Da bodde han i New York, og husker godt hvordan det var å leve uten tilstrekkelig med mat. På fem dager levde han på 10 egg, 1 loff, ris, linser og vann.

- Selv om jeg gikk rundt og var sulten hele tiden, så var likevel den psykiske delen verst. Det å vite at du ikke hadde mulighet til å gå å kjøpe mat i butikken når sulten kom var ille, sier Bo Christoffer.

- ”Sultuken” ga meg et viktig innsyn i hvordan det er å være fattig. Selv om det ble en tøff uke for meg, så er det mennesker som må leve hele livet sitt på denne måten, sier han.

 

Vil ha med flere

Fra mandag til fredag neste uke skal Bo Christoffer igjen ”leve under streken”. Og ham håper flere blir med fra Norge.

- Jeg har allerede startet å mobilisere ”nettverket” mitt, og jeg håper vi kan bli en gruppe som kan sette fokus på fattigdomsbekjempelse. Absolutt alle kan bli med og det er bare å registrere seg på nettsiden til Live Below the Line, sier han.

 

Følg Bo Christoffer

Neste uke kan du følge Bo Christoffer på våre nettsider og facebook hver dag. Med ferske videoreportasjer, blogg og bilder kan du se hvordan det er å leve for 10 kr dagen i Norge. I tillegg kan du se hvor mye penger Bo Christoffer klarer å samle inn til aksjonen her.