a123

- Måtte felle en tåre

Sterk førpremiere på TV-serien ”Fyrlyset”.

- Måtte felle en tåre
Dean fra "Fyrlyset" på den røde løperen. Foto: Frelsesarmeen/Jarle Stokland

 

 

Fredag var den røde løperen rullet ut foran inngangen til Frelsesarmeens kontaktsenter i Oslo. På vei inn til førpremiere på TV-serien ”Fyrlyset” fikk både ansatte og gjester prøve hvordan det er å gå på den berømte løperen.

 

Så seg selv på TV

Dean er en av personene vi får møte i ”Fyrlyset”. Fredag fikk han se seg selv på TV for første gang.

- Jeg må innrømme at jeg måtte felle en tåre da jeg så første episode. Det var veldig sterkt å se seg selv på TV. Men jeg håper seerne vil like serien, sier Dean.

”Fyrlyset” er fortsatt under innspilling, og allerede i kveld skal Dean ut på nye TV-opptak. Da skal vi følge han på vakt som ”Natteravn” i Oslo.

 

- Dypt inntrykk

Også Egil Svartdahl deltok på fredagens førpremiere. I TV-serien følger vi han som pastor på ”Fyrlyset”.

- Det har vært både utfordrende og berikende å jobbe på Fyrlyset. Jeg har fått et lite glimt av hvordan det er å være rusavhengig, og det har gjort et dypt inntrykk, sier Svartdahl.

- I serien har jeg mange fine samtaler med gjestene her på Fyrlyset. Mange har kjent meg igjen fra ”TV-ruta” og fortalt at jeg har vært deres personlige pastor i mange år. Det er en utrolig flott tilbakemelding å få, sier han.

 

Livet på Fyrlyset
- Måtte felle en tåre
Pastor Egil Svartdahl og Chris Pender fra Frelsesarmeen. Foto: Frelsesarmeen/Jarle Stokland

I ”Fyrlyset” på TV2 følger vi ansatte og brukere av Frelsesarmeens kontaktsenter for rusavhengige i Oslo. Vi får være med i det daglige arbeidet på Fyrlyset der blant annet sårstell, et varmt måltid og en god prat inngår.

− Det komme til å bli fortalt mange sterke historier fra flotte mennesker som vi møter her på Fyrlyset hver dag, sier Knut Haugsvær som er leder for Frelsesarmeens rusomsorg.

 

Debatt opp i dagen

Målet med serien er å vise de rusavhengiges ressurser, mangfold og muligheter, og da kommer også aktuelle problemstillinger innen samfunnsdebatten opp.

Både utfordringer med å finne bosted for rusmisbrukere, oppfølging fra det offentlige og rusbehandling blir tatt opp i løpet av de åtte episodene.

 

Se smakebiter fra TV-serien her!

 

Delta i nettprat om serien og rusomsorg på TV2 her.