a123

- Så fint det har blitt i stua

Mester Grønn pyntet til jul hos Frelsesarmeens ”Den åpne dør”.

 

I et ærverdig gammelt hus fra 1886 holder ”Den åpne dør” til. Dette er Frelsesarmeens botilbud til rusmiddelavhengige. Rett før jul fikk de et svært hyggelig besøk fra Mester Grønn.

- Fem personer fra blomsterkjeden holdt på en hel for å gjøre huset vårt i stand til jul. Både juletre, juleblomster og masse fint julepynt hadde de med seg, forteller Mads Knashaug som er leder på ”Den åpne dør”.

 

Fornøyde beboere

I løpet av dagen ble huset julepyntet fra topp til tå, og det satt både beboere og ansatte stor pris på.

- Oj, så fint det har blitt i stua, var reaksjonen til mange av beboerne, forteller Kate Pedersen som er sosialfaglig leder. – Men også vi ansatte synes det er veldig hyggelig at noen kommer å steller litt for oss også.

 

Fjordtur

Men Mester Grønn sitt engasjement stopper ikke med julepynt, for ”Den åpne dør” har også fått penger til ulike velferdstiltak for beboerne.

- I sommer leide vi en båt og dro på fjortur. Det ble en utforglemmelig dag for oss alle med god mat og masse flotte inntrykk fra Oslofjorden, sier Knashaug.

 

Øker antall plasser

"Den åpne dør" er et tidsavgrenset botilbud til rusmiddelavhengige som har behov for omsorg og helsefaglig oppfølging. I dag er det plass til 18 beboere på ”Den åpne dør”. Men behovet for et slikt botilbud er stort, og for tiden er det lang venteliste på å få komme inn.

- Derfor utvider vi tilbudet med 3 nye plasser. Vi starter arbeidet med å bygge de nye leilighetene over nyttår. Dermed kan enda flere få hjelp til rusmestring og et bedre liv, sier Knashaug.