a123

- Så mye mer enn bare bibelundervisning!

- Så mye mer enn bare bibelundervisning!
Frida og hennes dansecrew under øvelser til kveldens talentshow.

På Jeløy er nærmere 70 konfirmanter fra hele landet samlet på konfirmantleir. Neste uke kommer opp mot 50 til. De fleste har ingen tidligere tilhørighet til Armeen. Vi har spurt tre av dem hvorfor de har valgt å konfirmere seg i Frelsesarmeen.

Frida Tangen, Moss

– Hvorfor valgte du konfirmasjon i Frelsesarmeen?

– Ei venninne tok meg med. Jeg sjekket ut tilbudet i kirken, men så at Frelsesarmeen har mye mer sosialt fokus. Jeg liker det sosiale arbeidet Frelsesarmeen gjør for folk som trenger det. Her får vi lære mer om det, også skal vi også få ta litt del i det etterhvert. Her handler det ikke bare om Gud, men om menneskene rundt oss.

– Hva synes du om å være på konfirmantleir?

– Det er veldig bra, og spennende! Det er så mye mer enn bare bibelundervisning. I går hadde vi filmkveld, i kveld skal vi ha talentshow og i morgen er det ball. Gjennom det blir vi veldig godt kjent, og helhetsopplevelsen blir veldig bra.

– Vil du anbefale konfirmasjon i Frelsesarmeen til vennene dine?

– Ja! For her må ikke alle tro på Gud. Selv var jeg ikke sikker på om jeg trodde på Gud før jeg kom, men nå er jeg ganske overbevist. De er flinke til å formidle Guds kjærlighet her. De tvinger deg ikke til å tro på han. De forteller historier og ufarliggjør Gud. Jeg føler ikke jeg må be til han hver dag, men jeg kan snakke til han når jeg vil. Det har fått meg til å føle meg veldig trygg, og glad. Og det vil jeg jo at andre skal få oppleve og, så jeg anbefaler definitivt Frelsesarmeen til venninner!

 

- Så mye mer enn bare bibelundervisning!
Ole kjenner Frelsearmeen godt, men synes likevel undervisningen er veldig spennende.
Ole Haugsvær, Moss

– Hvorfor valgte du konfirmasjon i Frelsesarmeen?

– Jeg har vært i Frelsessarmeen hele livet, så det føltes veldig naturlig. Jeg sjekket ut opplegget i statskirken også, men opplegget virket mye bedre her.

Også synes jeg det er kult at alle konfirmantene fra hele landet samles på leir, så man kan bli kjent med nye folk. Og i vinterferien skal vi til London!

– Hva synes du om å være på konfirmantleir?

– Det er bra undervisning. Jeg lærer mye jeg ikke kunne. Også må man ikke være kristen for å være med her. Det er bra, for da er det lettere for de som er usikre å bli med. De kan sjekke det ut uten å føle seg bundet til noe. Jeg har dratt med mange venner fra skolen, vi er vel 14 stykker fra vennegjengen her nå. Noen var litt skeptiske, men når de sammenlignet Frelsesarmeens tilbud med andre var det lett å få de med hit.

– Vil du anbefale konfirmasjon i Frelsesarmeen til vennene dine?

– Ja! Og det har jeg jo allerede gjort. Her blir man kjent med folk fra hele landet. Og undervisningen dreier seg ikke bare om Bibelen, men både om Frelsesarmeen, bønn, og mye annet.

 


 

- Så mye mer enn bare bibelundervisning!
Sigrid spiller og synger i en rolig lunsjpause.

Sigrid Alice Leiros-Wergland, Drammen

– Hvorfor valgte du konfirmasjon i Frelsesarmeen?

– Storebroren min konfirmerte seg i Frelsesarmeen og skrøt sånn av det. Også virket Beate, konfirmantlederen, veldig kul. Jeg har vært på mange ungdomsmøter, og de har vært veldig bra, så da tenkte jeg at konfirmasjonsopplegget sikkert også var bra. Og det er det!

– Hva synes du om å være på konfirmantleir?

– Jeg trodde vi skulle bo i telt langt inne i gokk, uten mobildekning og måtte vaske oss i en bekk, men her på Jeløy er det jo så fint! Også er det utrolig bra undervisning! Folk deltar og har meinger, og det er det så gøy å være med på!

– Vil du anbefale konfirmasjon i Frelsesarmeen til vennene dine?

– Ja, absolutt! For her kan alle være med, også de som ikke helt vet om de tror på Gud. Her er de opptatt av å gi oss en egen relasjon med Gud. Det er veldig fint! Også er fellesskapet her så herlig!