a123

- Satser på fulle hus

- Satser på fulle hus

Frelsesarmeens rusomsorg arrangerer hjelpekonserter for Moldova og Latvia.

 

- Vi håper på fulle hus og flotte konserter, sier Ole-Andreas Westby som er leder for Frelsesarmeens rusomsorg, region vest.

Fra 23. – 25. mars skal han arrangere hjelpekonsert for Moldova og Latvia i tre norske byer. Både Stavanger, Egersund og Stord får besøk av artister som Bodil Arnesen, Torstein Sødal og Frelsesarmeens hornorkester i Stavanger. Overskuddet fra de tre konsertene skal gå til hjelpeprosjekter i Moldova og Latvia.

 

Latvia

- Vårt hovedprosjekt i år er et undervisnings- og rehabiliteringsprosjekt i byen Liepaja i Latvia. Småbarnsfamilier, enslige forsørgere og andre som marginaliseres i det Latviske samfunnet og som er i krise, vil her få undervisning og oppfølging, forteller Westby.

- Vi regner med at omlag 45 personer skal gjennomgå dette opplegget i år, og vi håper å starte et tilsvarende prosjekt også neste år, sier han.

 

Moldova

I tillegg til prosjektet i Latvia, så skal også noe av pengene gå til en ambulerende ”filmbil” i Moldova. Denne bilen skal kjøre rundt å besøke ulike barneinstitusjoner i landet, og gi en positiv opplevelse for barn som ikke har noe aktivitetstilbud.

 

- Dette brenner jeg for

- Det har ikke vært vanskelig å få artister til å stille opp på våre konsert, forteller Westby. Artisten Torstein Sødal som har jobbet for å hjelpe vanskeligstilte barn i Moldova i flere år, hadde følgende svar da han ble spurt: ” Dette brenner jeg for og jeg vil gjerne bidra på konsertene deres!”

Frelsesarmeens rusomsorg har også planer om å sette opp den samme konserten i Latvia til høsten. Men først er det tre vestlandsbyer som får besøk av hjelpekonserten.

 

 

- Satser på fulle hus