a123

- Skal bli Nord-Europas beste institusjon

Frelsesarmeen åpner nytt behandlingssenter for mennesker med rusavhengighet.

 

- Skal bli Nord-Europas beste institusjon
Kommandør Vibeke Krommenhoek åpnet Behandlingstunet. Foto: Vidar Sandnes/Romerikets blad

 

- Vi er fortsatt underveis, men dette skal bli Nord-Europas beste institusjon, sier Marit Myklebust som er daglig leder for Behandlingstunet ved Fetsund.

Nylig var det offisiell åpning av Frelsesarmeens nye behandlingssenter for mennesker med rusavhengighet. Frelsesarmeens nye kommandør i Norge, Vibeke Krommenhoek, stod for åpningen.

- Det ble en festkveld for både beboere og ansatte. Institusjonen har jo blitt et hjem for våre beboere, men det virket som alle satt veldig stor pris på besøket til vår nye, flotte kommandør. Dessuten ble musikkinnslaget fra gruppen Humming People tatt veldig godt imot, sier Myklebust.

- Skal bli Nord-Europas beste institusjon
Daglig leder Marit Myklebust og ansatte ved Behandlingstunet.

 

 

Engasjement og omsorg

Behandlingstunet skal drive med tverrfaglig behandling for mennesker som sliter med alle former for rusavhengighet. Institusjonen har knyttet til seg både psykolog, psykiater, familieterapeut og fysioterapeut. Det er også lagt opp til gruppesamtaler for brukerne. For øyeblikket har de 18 pasienter, men det er plass til 24.

- Vi har tre nøkkelverdier for driften av Behandlingstunet, det er: Engasjement, omsorg og faglig dyktighet. Og siden vi fortsatt er i startfasen, så har beboerne også en påvirkningskraft i driften av senteret. Hver uke har vi husmøter og da tar vi imot innspill og erfaringer fra våre beboere, sier Myklebust.

 

Bruker naturen

Behandlingstunet ligger idyllisk til på Skårer gård, langs Glomma ved Fetsund. I tillegg til ulike former for terapi kommer Frelsesarmeen til å bruke terrenget omkring gården til ulike formål, blant annet skogsturer. Det vil også bli holdt noen dyr på gården i terapisammenheng, samt verksted hvor de som vil lage forskjellige produkter kan utfolde seg, sier Myklebust.

 

- Skal bli Nord-Europas beste institusjon
"Humming People" sang på åpningen. Foto: Vidar Sandnes/Romerikets blad