a123

- Takk for Rusfri dag

Mange stoppet opp for en alkoholfri drink og en god prat i morgenrushet over hele landet.

 

- Ha en god sommer og forsyn deg gjerne med et glass juice, sier kaptein Knut Haugsvær til forbipasserende utenfor Nationaltheatret stasjon i Oslo.

8. juni er Rusfri dag og den ble markert over hele landet. Allerede klokken 7.30 var Frelsesarmeen på plass utenfor et av Oslos travleste knutepunkt for å dele ut gratis juice, frukt og brosjyrer med informasjon om den rusfrie dagen.

- Folk er veldig positive til arrangementet og mange sier de er glade for at setter fokus på bruken av rusmidler, forteller Haugsvær.

 

- Takk for Rusfri dag
Espen Lund skåler for Rusfri dag. Foto: Orten/Frelsesarmeen

Stor respons

På forhånd hadde over 4 000 mennesker sagt at de ville delta på den rusfrie dagen via Facebook. Og mange forbipasserende i Oslo hadde derfor allerede god kjennskap til arrangementet.

- Jeg har lest om Rusfri dag på Facebook så det var flott å se standen her på Nationaltheatret, sier Espen Lund og forsyner seg med et glass juice.

- Dette er en viktig sak og alle bør tenke over konsekvensene av sitt eget alkoholforbruk, og at det også kan ramme de som vi er glad i på en negativ måte, sier han.

 

Takk, Frelsesarmeen
- Takk for Rusfri dag
Elisabeth Rønne besøkte standen på Karl Johan. Foto: Orten/Frelsesarmeen

- Jeg synes det er fantastisk at Frelsesarmeen engasjerer seg i et så tungt og sensitivt tema, sier Elisabeth Rønne. Hun har stoppet opp foran standen og studerer brosjyren til Rusfri dag.

- Hvis noen av de som går forbi her bare bruker 10 sekunder på å tenke over sitt eget alkoholforbruk, så har Rusfri dag gjort en kjempeinnsats, sier hun. Da har mange kommet et stort skritt videre i bevistgjøringen om hvilken rolle alkohol spiller i deres eget liv, sier hun.

 

Trenger mer fakta

 - Vi trenger mer fakta om alkoholens virkning på mennesker. Med mer kunnskap kan vi kanskje få stoppet mye av alkoholmisbruket som skjer i dag, sier Anita Graff Lonnevig. - Dette er et forsømt tema i dagens samfunn og det er spesielt trist å høre om barn som lider som følge av foreldrenes alkoholforbruk. Derfor er Rusfri dag et viktig arrangement, sier hun.

 

 

- Takk for Rusfri dag
I dag drikker jeg juice, sier Anita Graff Lonnevig. Foto: Orten/Frelsesarmeen