a123

- Verdens beste utdanning

13 kadetter ble torsdag kveld uteksaminert fra Frelsesarmeens offisersskole.

 

Salen sitret av spenning idet 13 spente kadetter kom marsjerende inn til feiende flott musikk av Frelsesarmeens territoriale hornorkester. Familie, venner og øvrig tilhørerskare heiet de frem på sin siste ferd som kadett. Kvelden var kommet for klaffebytte.

 

Utadrettet fokus

- Dere har fått verdens beste utdanning, dere er utrustet til tjeneste for Jesus Kristus, sa major Tone Gjeruldsen, rektor ved Frelsesarmeens offisersskole, i sin hilsen til kadettkullet «Oppstandelsens forkynnere». Hun har de siste to årene lært kadettene å kjenne og vet at de kunne valgt mye annet i livet.

- Men vi er glade for at dere tok utfordringen, konstaterte hun.

Gjeruldsen minnet samtidig på at de ferske offiserene ikke bare er ordinert inn mot Frelsesarmeen, men ut mot en verden som venter.

- Møt mennesker som Jesus møtte mennesker, forkynn budskapet om frelse, gå ut i verden og kall mennesker inn til Jesus. 

 

Oppmuntret alle

Kommandør Dick Krommenhoek benyttet anledning til å oppfordre både kadetter og forsamling til å bringe det man har, selv om det kan synes lite.

- Her i aften har disse 13 menneskene besluttet å følge Guds kall. Det kan kanskje sammenlignes med historien fra Bibelen om gutten som ga sine to fisker og fem brød.

Krommenhoek understreket at vi mennesker kan synes lite om det vi gir, men pekte på Jesus og hva han kan gjøre gjennom oss.

- Jesus sier at hvis vi gir det vi har til han, så skal han sørge for at det vi bringer vil brukes til velsignelse for denne verden.

 

Festaften

Frelsesarmeens territoriale hornorkester og Mannsambandet kastet glans over høytidskvelden. Selv underholdt det ferske offiserskullet med sang, drama og vitnesbyrd til glede for de fremmøtte. 

Kadettene skal tjenestegjøre i Norge, Island og Danmark og det var derfor ikke rart å skue islandske og danske flagg veivende over hele salen. Ei heller høre jubelrop da de nyantatte løytnantene mottok sine ordre.

Til høsten er det ti nye kadetter ved Frelsesarmeen offisersskole. 

Hvis du ønsker å vite mer om offisersutdannelsen, kan du lese mer her.

 

Om offisersutdannelsen

  • For å bli student (kadett) ved Offisersskolen må du først være innviet til soldat i Frelsesarmeen.
  • Offisersutdannelsen går over to år.
  • Studentene ved Offisersskolen blir utdannet til å være ledere i Frelsesarmeen.
  • Offiserstjenesten er mangfoldig på samme måte som Frelsesarmeens arbeid er mangfoldig.
  • Lønnsnivået for offiserer er nøkternt, og man bor i tjenesteboliger.