a123

- Vi skulle så gjerne hjulpet enda flere

Foto: Flickr.com / Oded Gebert

Frelsesarmeen i Polen sliter både med finansiering og sprengkulde.

- Vi skulle så gjerne hjulpet enda flere
Nattetemperaturene i Warszawa forventes å krype ned mot -25C i helgen. (Illustrasjonsbilde) Foto: Flickr.com / Oded Gebert

 

Arbeidet med å etablere Frelsesarmeen i Polen startet i 2005 og administreres fra Tyskland. Per i dag arbeider Frelsesarmeen i hovedstaden Warszawa og i Starachowice, 15 mil sørover. I samarbeid med lokale myndigheter har man hjulpet hjemløse, servert varme måltider til fattige barn og på ulike måter vært til stede for lokalsamfunnet utfra korpsene (menighetene).

 

- Vi skulle så gjerne hjulpet enda flere
Major Patrick Granat er leder for Frelsesarmeen i Polen.
Sprengkulde

Kuldebølgen som nå farer over Europa gir spesielle utfordringer. Nattetemperaturen er forventet å gå ned mot -25C mot helgen.

- Vi ser at hjelpen vi gir er helt avgjørende Men vi kunne ha hjulpet enda flere hvis vi bare hadde hatt finansieringen på plass, forteller regionsoffiser Patrick Granat da Frelsesarmeens norske kommunikasjonsavdeling ringer ham.

 

Mange hjelpetrengende

Forrige vinter hadde Frelsesarmeen også et drop-in-senter i Warszawa hvor man tilbød et værested med varm drikke for å få kalde kropper i gang igjen. Tiltaket fikk så mange besøkende at det gikk hardt ut over Frelsesarmeens finanser, og man har ikke hatt mulighet til å åpne et tilsvarende tilbud i år. I et land som ikke har særlig tradisjon for offentlige eller private gaver til veldedig arbeid - og hvor de som hører til Frelsesarmeen kommer fra de fattigste lagene av befolkningen - er det ikke lett å skaffe inntekter.

Du kan gi til Frelsesarmeens nødhjelpsarbeid her.


Vis større kart