a123

- Vil fortelle om Gud

- Vil fortelle om Gud
Ferske kadetter: Noomi Silfwerin og Friederike Bach. Foto: Tonje Madeleine Ellingsen

Første skoledag for kadettene på Frelsesarmeens offiserskole.

 

- Dette er et kall jeg har følt på lenge, så det kjennes veldig godt å endelig være i gang med offiserutdanningen, sier Noomi Silfwerin (23). Sammen med Friederike Bach (24) er de årets nye kadetter ved Frelsesarmeens offiserskole på Jeløy utenfor Moss.

 

Misjon er spennende

Noomi kommer opprinnelig fra Sverige, men har de siste fire årene studert i Oslo for å bli sosionom. Men de neste to årene er det offiserutdanningen som står i sentrum.

- Jeg ser spesielt frem til å få mer Bibelkunnskap, men ellers vil jeg ta til meg all kunnskap jeg kan få i løpet av disse to årene. Hva som skjer etter offiserskolen er foreløpig åpent, men jeg synes misjon er spennende og jeg brenner også for å jobbe med utsatte grupper i samfunnet, sier Noomi.

 

Fra Dynamo til offiser

Friederike Bach kommer opprinnelig fra Tyskland, men har de siste årene både jobbet og studert i Norge og på Island. Hun har også deltatt på Frelsesarmeens ungdomsteam Dynamo.

- Jeg har lenge tenkt på å bli offiser, men først nå fant jeg ut at tiden var moden. Gjennom året i Dynamo fikk jeg prøve meg på å holde Gudstjenester og møte mennesker med svært forskjellig bakgrunn. Og dette ga så mye mersmak at det påvirket meg til å prøve å bli offiser, sier Friederike.

 

- Fin gjeng

Selv om det bare er to nye kadetter i år, så vil mye av undervisningen foregå sammen med de som går 2. året. Dermed blir det totalt 15 kadetter som skal fylle offiserskolen på Jeløy dette skoleåret.

- Vi er veldig fornøyd med de nye kadettene og vi tror det blir en fin gjeng som skal gå sammen her i år. Neste år har vi igjen kapasitet til å ta imot enda flere kadetter, så det er bare å søke for de som er interessert, sier rektor Frank Gjeruldsen.

 

Fredag 7. september kl. 19 holdes det velkomsmøte for de nye kadettene i Templet i Oslo.