a123

56 800 kroner til Slumstasjonen

56 800 kroner til Slumstasjonen
Foto: Lars K. Singelstad

Brann- og redningsetaten i Oslo har byttet ut 200 brannhjelmer. Det resulterte i støtte til Frelsesarmeens julegryte.

Det var mange store øyne blant barnehagebarna som besøkte julegryta på mandag. En brannbil stanset opp foran Universitetsplassen, og ut kom blide karer med en gave på 56 800 kroner til gryta.

- Det har blitt en fin liten sum som vi synes det er veldig hyggelig å kunne overrekke Frelsesarmeen, sier informasjonsansvarlig ved Brann- og redningsetaten i Oslo, Sigurd Folgerø Dalen.

 

56 800 kroner til Slumstasjonen - Naturlig å gi pengene til Frelsesarmeen 

I forbindelse med at 200 brannhjelmer måtte byttes ut, fikk de ansatte mulighet til å kjøpe hver sin for 200 kroner. I tillegg har flere donert penger av sin lønn til gaven fra Brann- og redningsetaten. Folgerø Dalen synes det er fint å kunne støtte Frelsesarmeens arbeid.

- Det gjøres en jobb for mange som virkelig trenger det. Vi jobber også tett opp mot mange av de samme menneskene, derfor falt det seg veldig naturlig å gi pengene til Frelsesarmeen. Vi håper de kommer godt med, sier han.

 

Ydmyk og takknemlig 

Og det er vel ingen tvil om at pengene kommer godt med. Leder ved Slumstasjonen i Oslo, Marianne Nybo, er veldig takknemlig for å kunne ta i mot gaven på 56 800 kroner.

- Fantastisk! Dette er kjempe flott! Vi tar i mot gaven med ydmykhet og er veldig glade for at de vil bidra til Slumstasjonens arbeid, sier hun.

Slumstasjonen i Oslo er et tilbud for vanskeligstilte. Her tilbys det ulike typer hjelp for dem som sliter. Nybo forteller at det har vært en økning av antall besøkende i år.

- Vi trenger midler for å kunne holde på. At Brann- og redningsetaten har tenkt på oss, er vi veldig glade for, sier hun.