a123

800.000 til jul

Gjensidigestiftelsens juleaksjon gir Frelsesarmeen 800.000 kroner. Pengene skal gjøre en forskjell for barn til jul.

− At vi også i år har fått et betydelig beløp fra Gjensidigestiftelsen er svært gledelig. Dette vil bidra til at vi kan glede mange barn som er tilknyttet våre sosiale tiltak, sier Wibecke Aasnæs, konsulent ved Frelsesarmeens seksjon for velferd og utvikling.


800.000 til jul
Rundt 800 barn håper Frelsesarmeen å gi noe ekstra til når julen nærmer seg, takket være støtten fra Gjensidigestiftelsens juleaksjon. Bildet er kun illustrasjon. Foto: Frelsesarmeen / Krigsropet

Oppleve «vanlig jul»

Frelsesarmeen jobber i disse dager for å forberede familier og barn til julen. Målet er at barn ikke skal gå sultne gjennom høytiden, ikke føle at de er alene og at de kan glede seg til å åpne pakker.

Nettopp derfor kommer Gjensidigestiftelsens juleaksjon godt med. Her er fokuset spesielt på barn som lever i fattigdom, er på asylmottak eller på krisesenter. Stiftelsens mål er å bidra til at minst 7000 barn kan få oppleve «en helt vanlig jul» – enten i form av julefeiring, gaver eller aktiviteter.

Hjelpe 800 barn

I Frelsesarmeen fordeles pengene mellom slumstasjonene, velferdssentrene og noen av korpsene, og man regner med at pengene vil hjelpe cirka 800 barn.

Gjensidigestiftelsens juleaksjon ønsker at pengene benyttes til julegaver som leker, klær, skøyter, støvler og lignende, juleopplevelser som teater, kino, juleverksted og juletrefest, julebesøk til familie eller venner, til å pynte huset til jul, julemat eller til bistand til jul i siste liten.