a123

Adventsprogram med Frelsesarmeen

Adventsprogram med Frelsesarmeen
Katarina Flatland leder de fire adventsprogrammene som viser Frelsesarmeens arbeid. Foto: Lars K. Singelstad

Søndag klokka 18.00 er det premiere på adventsserien Håp i ei gryte på TV2.

Gjennom fire programmer i adventstiden, møter programleder Katarina Flatland gjester og artister på Egertorget i Oslo. Hun besøker også noen av tiltakene til Frelsesarmeen. Vi møter henne på slumstasjonen i Oslo, der hun blant annet bidrar med å pakke matposer. 

Adventsprogram med Frelsesarmeen
Katarina besøker slumstasjonen. Foto: Lars K. Singelstad

- Dette har vært veldig lærerikt. Jeg trodde jeg visste en del om Frelsesarmeen, men man vet jo egentlig så lite, forteller Flatland.

Mange er innom for å få mat og for å varme seg. Flatland skryter av arbeidet Frelsesarmeen gjør.

- Man er jo veldig glad for at det finnes et slikt tilbud. Samtidig skulle man jo egentlig ønske det ikke var nødvendig. Det er godt å se at det finnes mennesker som vil være her og hjelpe til, sier hun.

 

Møter i suppebussen

Suppebussen til Frelsesarmeen er plassert på Egertorget. Og det er her vi får møte flere av gjestene, både folk som hjelper og som får hjelp.

- I programmene får vi vite hva Frelsesarmeen jobber med og hva pengene og gavene går til. Mange er flinke til å gi, og da er det jo fint å se hva disse pengene faktisk går til. I tillegg blir det artister og underholdning. Jeg håper folk sitter igjen og tenker at dette er noe de vil støtte, sier Flatland.

 

Adventsprogram med Frelsesarmeen

- Alle kan bidra mer

I løpet av de fire søndagene i advent møter vi også artistene Magnus Grønneberg, Ole Paus, Heine Totland, Gisle Børge Styve og Christel Alsos. 

Førstkommende søndag er det Magnus Grønneberg fra CC Cowboys som gjester programmet. Han har også skrevet Frelsesarmeens julelåt i år.

Katarina Flatland forteller at hun pleier å støtte Frelsesarmeens julegryte. Hun tror vi alle kan lære mer av programmene.

- Det blir opp til hver enkelt å finne det området hvor man kan bidra. Men en ting er helt sikkert, vi kan alle bidra mer. Inkludert meg selv. 

Programserien er laget av TV Inter for TV2.

 

 Følg med på TV2 klokka 18.00 på søndag!

 

Advents-tv fra julegryta (Dagen.no)