a123

Aktiv gatefotballhelg

Aktiv gatefotballhelg
Kvinnelandslaget i gatefotball hadde samling i Stavanger i helgen.

Både kvinne- og herrelandslaget har vært samlet i helgen. Oppkjøringen til VM i gatefotball er i gang.

I midten av oktober arrangeres VM i gatefotball i Chile og i helga var begge landslagene samlet - kvinnelandslaget i Stavanger og herrelandslaget i Moss. Kvinnelandslaget hadde fire dager med trening, turer og mye sosialt. Spillerne trente på behandlingssenteret i Stavanger, benyttet seg av Friskt Alternativ sine lokaler og bodde på Bryne korps.

 

Begge landslagene til Chile

Gatefotball er et tilbud for hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper. Hvert år arrangeres det verdensmesterskap – Homeless World Cup. Spillerne som velges ut for å representere Norge skal ikke ha deltatt på VM tidligere og må holde seg rusfri i perioden fram mot og under VM.

– De som blir med må være helt rusfrie. Da inngår også alkohol. Spillerne som deltar har også vært uten bosted i løpet av de siste to årene, forklarer en av spillerne, Linda Jeanette Lingel til Rogaland avis.

Aktiv gatefotballhelg
Landslagstrener Trond Laland instruerer under samlingen i helgen. I oktober reiser laget til Chile for å delta på verdensmesterskapet i gatefotball.

De siste årene har Norge bare stilt med herrelag, men i år reiser også kvinnelandslaget til Chile.

– I fjor fikk vi rett og slett ikke tildelt plass, og året før hadde vi ikke nok spillere. Nå er det klart at åtte kvinner skal til Chile i oktober. Det er en unik sjanse, og tilfører alle god sosial trening, sier landslagstrener, Trond Laland til Rogalands avis.

 

Innholdsrik og aktiv helg 

Fra Stavanger meldes det om varierte dager med mye sosialt, men også tøffe treninger. Fredag var det duket for «Granbotesten» (etter Anders Granbo, tidligere landslagstrener og leder av Hveita United i Trondheim) - en kondisjonstest der spillerne løper så mange runder de klarer på 6 minutter. Samtlige spillere økte prestasjonene sine fra forrige test.

Senere på dagen gikk turen til Prekestolen.

Aktiv gatefotballhelg
Uvanlig lagbilde. Kvinnelandslaget i gatefotball tok turen til Prekestolen under samlingen i Stavanger.

 

Nordisk mesterskap i Moss

Også i Moss var det landslagssamling i helga. Norges herrelandslag i gatefotball inviterte Sverige og Finland til Nordisk mesterskap på Jeløy Folkehøyskole. Med uttak til VM i tankene, var det mange som ville vise seg fram i turneringen, som Norge junior til slutt vant etter straffesparkkonkurranse.

Det var mye takknemlighet og glede å skimte under mesterskapet. En av spillerne på Seniorlaget, under navnet Lars Vegas, var en av de som satte ord på hva laget betyr for han, skriver Moss avis.

– Dette er et veldig bra tiltak, og en flott måte å gi oss motivasjon på. Det er et godt miljø å komme inn i, du møter andre nykterne folk, og det hjelper på i prosessen. Vi støtter hverandre, og vi er veldig takknemlige for de flotte folkene som gir så mye av seg selv for oss. Det er bare å ta av seg hatten for de, forteller en takknemlig Vegas.