a123

Betydningsfull helg i Vadsø

Betydningsfull helg i Vadsø
Responsen fra deltagerne var utelukkende positiv: Lighthouse 2016 ble en suksess. Her er deltagere, ledere og talere samlet på korpset i Vadsø. Foto: Anders Skoland

Over førti personer fra 16 ulike nasjoner var forrige helg samlet til Lighthouse i Vadsø, en helg for unge voksne med aktiviteter, undervisning, lovsang og bønn.

– Vi hadde lovsang og vitnesbyrd lørdag kveld. Mange delte at helgen hadde vært viktig for dem og at Gud hadde snakket til dem på en spesiell måte, sier Ida Amelie Helgesen, leder for Dynamo Polar, Frelsesarmeens ungdomsteam.

Frelsesarmeen satser i Finnmark

Dynamo-teamet, som teller fem personer, kom til Vadsø i august i fjor og skal være der fram til sommeren. Den ferske løytnanten Karine Morelle styrer arbeidet i Frelsesarmeens menigheter i Vardø og Vadsø.

Frelsesarmeens satsing i Finnmark har vært svært positiv. Møter, konserter, fengselsbesøk og konfirmantarbeid er bare noe av det Dynamo-teamet og korpsene har arrangert og engasjert seg i.

Lighthouse er også et nytt arrangement, der folk fra hele 16 nasjoner deltok. Med Dynamo-teamet som arrangør var det helt naturlig at arrangementet ble holdt i Vadsø.

Betydningsfull helg i Vadsø
Korpsleder i Vadsø og Vardø, Karine Morelle, hadde noe av undervisningen på Lighthouse. Foto: Anders Skoland

 

Ønsker å inspirere til å leve nær Gud

Betydningsfull helg i Vadsø
Ida Amelie Helgesen, leder for Dynamo Polar.

Ida Amelie Helgesen trekker samholdet og fellesskapet blant deltagerne som særlig positivt.

– Alle var interessert i å bli kjent med nye mennesker og nye vennskap ble til. Det var også stor iver etter å lære mer og engasjement i undervisningen, sier hun.

Temaet for undervisningen var «hellighet».

–Hellighet er en viktig del av troslæren til Frelsesarmeen. Kanskje ble dette vektlagt mer tidligere, men vi tror at i en sekularisert verden er dette like relevant i dag. Vårt ønske er å inspirere unge voksne til å leve nær til Gud slik at Hans vilje kan skje! I tillegg tror jeg det er et stort behov for mer undervisning og aktiviteter for unge voksne i Frelsesarmeen.

 

Blir det Lighthouse neste år?

– Hvis Gud vil! Nå skal vi evaluere helga og så får vi se om neste års Dynamo-team har lyst til å arrangere det. Temaet blir kanskje noe annet - men å samles 70 grader nord og 30 grader øst var unik opplevelse for deltakerne og viktig for Vadsø og Finnmark, avslutter Ida Amelie Helgesen.

 

Betydningsfull helg i Vadsø
I tillegg til møter og undervisning var det også mulighet til å oppleve kuldegrader og flott natur. Foto: Anders Skoland