a123

Bidrar i OL-byen

Bidrar i OL-byen
Totalt 200 deltagere og ledere fra Frelsesarmeen i Brasil, Norge og flere andre land er samlet i Rio under OL. Her er den norske delegasjonen sammen med noen fra Frelsesarmeen i Rio.

14 deltagere og 3 ledere fra Frelsesarmeen i Norge er på plass i Rio under OL. Her bidrar de blant annet med arbeid på Frelsesarmeens korps i OL-byen.

Samtidig som de beste idrettsutøverne i verden kjemper om edelt metall i Rio, er en gruppe ungdommer fra Frelsesarmeen i Norge på plass i OL-byen. I løpet av 12 dager bidrar de med sosialt arbeid på to av Frelsesarmeens korps (menigheter).

– Vi ønsker at ungdommene skal få oppleve et stort internasjonalt Frelsesarmé-arrangement. Det er fint at de får se at Frelsesarmeen i Norge jobber med mye av det samme i Sør-Amerika. Evangelisk og sosialt arbeid går også her hånd i hånd, forteller Anders Skoland, leder for Frelsesarmeens barn og unge.

Han er en av tre ledere på turen, som er et initiativ fra Frelsesarmeens «Sports Ministry» på internasjonalt hovedkvarter i London. Under OL samles om lag 90 deltakere fra Frelsesarmeen i Brasil og 90 fra Frelsesarmeen ellers i verden. Til sammen er 200 ledere og deltagere samlet.

Bidrar i OL-byen
Gjengen fra Frelsesarmeen i Norge har vært til stede på to korps i Rio, der de har deltatt med aktiviteter for barn.

Arrangerer aktiviteter for barn

Reisefølget bor på et korps i Meier, om lag 45 minutter med buss fra sentrum av Rio. I løpet av OL er det skolefri i byen. På Frelsesarmeen er det åpent for barna å komme.

– Her er vi med på å arrangere leker og aktiviteter for barna. Vi har blant annet dramatisert en offisiell åpning med flaggsermoni og nasjonalsang, det var festlig, forteller Anders Skoland.

 

Bidrar i OL-byen
Fotball kommuniserer på kryss av språk og landegrenser.

 

Bidrar i OL-byen
Utsikt fra Sukkertoppen i Rio de Janeiro.

Sett "baksiden" av Rio

Språket er en utfordring og det er ikke alltid like enkelt å kommunisere med barna, som snakker portugisisk.

– Vi kommer langt med et smil og aktivt kroppsspråk, sier Skoland, som håper at oppholdet gjør noe med ungdommene som er med.

– Ett mål med reisen er å utfordre ungdommene på sin egen tro. Hvor står jeg? Hva vil jeg i framtiden? I tillegg handler det om verdier. En ting er å se verden på TV, det er noe annet å komme hit og se og oppleve alt selv. Ved å besøke Frelsesarmeen har vi sett "baksiden" av Rio, som den vanlige turist ikke får se.