a123

Carl I. Hagen skal redde Jobben

Frp-politikeren plukket søppel i solidaritet med de som kanskje mister sitt jobbtilbud neste år.

 

— Han er jo kjempe dyktig! Carl I. Hagen høster ros for innsatsen av sine ferskeste kollegaer. Sammen med to av «Jobben»s deltakere rydder han Grønlands gater for søppel. Onsdag formiddag tilbrakte Frp-politikeren på «Jobben», Frelsesarmeens arbeidstreningstilbud for tidligere eller aktive rusavhengige.

— Å besøke Jobben har vært bra og veldig givende. En ting er å lese om noe, en annen ting er å møte de menneskene det gjelder, få vite og se hva de gjør, sier Carl I. Hagen.

 

Store konsekvenser

Carl I. Hagen er forbauset over budsjettforslaget som byrådet i Oslo la frem forrige uke, der «Jobben» risikerer å miste støtten på to millioner kroner fra kommunen. I praksis vil dette si at fire arbeidsveiledere må kuttes og mange av de 50-60 som i dag har en jobb å gå til, står i fare for å miste jobbtilbudet. Hagen ser det å ta vare på de svakeste som veldig viktig og mener at en ikke kan strø over seg med enorme beløp til prestisjeprosjekter.

— «Jobbens» totalbudsjett er på 13 millioner kroner og hjelper veldig mange mennesker til et verdigere og bedre liv. Da er det klart at det ikke er der vi skal spare. Du er enig i det? Spør Carl I. Hagen en av «Jobben»s deltakere, Anette Kello.

— Ja, svarer hun med et smil, gir politikeren en klem og sier:

— Det var koselig å se deg.

 

Uvurderlig innsats

John Johansen har i fem år gjennom «Jobben» fått ta del i gaterydding, skjærgårdstjeneste, verkstedsoppgaver og andre arbeidsoppgaver.

— Men jeg foretrekker gaterydding, fordi jeg treffer på så mye hyggelige folk og opplever at de har tillit til meg.

Johansen forteller entusiastisk hvordan verdighet og jobb henger sammen.

— Jeg er overlykkelig. Det er jo utrolig å få en ordinær jobb med så mange utfordringer

Han stiller seg kritisk til budsjettforslaget.

— Jeg tror ikke de forstår hvor stor forskjell vi på «Jobben» gjør i Oslo.