a123

Champions League-stemning på løkka

Ikke alle foreldre har mulighet til å ta fri i høstferien. Da er aktivitetstilbudet til Frelsesarmeen midt i blinken.

Sola skinner over banen på taket av Ila-senteret. Førti barn er samlet til fotballaktiviteter i Frelsesarmeens regi, både gutter og jenter, fra 2. til 5. klasse. Høstferien er i gang. Og da er det fint å kunne være her, når foreldre er på jobb. 

På en benk sitter fire gutter og tar en pust i bakken. På spørsmålet om favorittlag, kommer svarene kjapt fra tre av dem.

- Barcelona!
- Men han heier på Manchester United, legger en av dem til og peker på kameraten. Forskjellige favorittlag, tilsynelatende uproblematisk. 

 

Ronaldodag

Etter noen timer med forskjellige øvelser før lunsj, er det klart for kamper. Og det er ikke hvilke som helst slags kamper. Det er klart for Champions League! 

- Kan alle komme hit? 
Peter Eide prøver å samle barna ute på banen. Han har idéen og er leder for tilbudet som gjennomføres for femte gang. 
- I år har vi 40 barn her på fotballskolen, mandag til torsdag. Her får barna et trygt og godt fellesskap, samtidig som at de får kjenne på mestring og glede, forteller han.

Ledere fra Frelsesarmeen er til stede og hjelper til både med teknikktips og dømming. Det legges til rette for nye øvelser hver dag.
- I går var det den store "Messidagen", med fokus på driblinger og finter. I dag har vi øvd på avslutninger, så da er det selvsagt "Ronaldodagen", smiler Peter. Store verdensstjerner setter sitt preg på løkkefotballen.


Løser høstferiefloka

Peter og de andre lederne samler barna rundt seg. Det er klart for kamper og spente fjes lurer på hva slags lag de skal være i dag. 
- Dere kan være Chelsea. Hvilket lag vil dere være? spør Peter. Barna er tre på hvert lag, slik at alle er aktivt med og ikke faller utenfor. 

 Banen er delt inn i flere mindre baner. En leder blåser i fløyta og det hele er i gang. Her er det både Premier League og Tippeliga. Og ikke minst, Champions League. Chelsea mot Werder Bremen i første kamp. 

 

Populært tilbud

Tilbudet er gratis, og Frelsesarmeen får støtte både fra Oslo kommune og Oslo idrettskrets for å gjennomføre det. 
- Vi opplever at dette løser høstferiefloka for mange foreldre. Ikke alle har mulighet til å ta fri fra jobb. Da er dette et godt alternativ, sier Peter. Han opplever at tilbudet har blitt godt kjent i nærmiljøet. 

 Kampene blåses av. Og det er umiddelbart klart for nye. Her er det stjernespillere på rekke og rad. Og kanskje finnes er det også en framtidig storspiller her? Da kan det jo være greit å allerede ha litt Champions League-erfaring.  Også andre steder i landet er det lignende tilbud. Ta kontakt med Frelsesarmeen lokalt for mer informasjon.