a123

Delte ut 400 gratis påskelys

Jobben fra Frelsesarmeen med sjarmoffensiv på Karl Johan.

 

”Har du lyst på et gratis lys – og god påske!” Dette hyggelige budskapet kunne høres utenfor Nationaltheatret stasjon i Oslo fredag morgen. Fire morgenfriske medarbeidere fra Jobben hadde tatt med seg 400 egenproduserte påskelys og ga travle Osloborgere en flott start på påskehøytiden.

- Alle blir veldig overrasket og lurer på hva Jobben er for noe, sier Anniken mens hun deler ut enda et gult lys.

 

Fokus på Jobben

Jobben er et arbeidstreningstilbud fra Frelsesarmeen for tidligere eller aktive rusmiddelavhengige. En av arbeidsoppgavene på Jobben er støping av lys.

- Vi hadde støpt opp en del gule lys og siden det snart er påske tenkte vi at de kunne hjelpe oss til å få litt oppmerksomhet rundt det vi driver med, sier arbeidsleder Harald Nicolaisen.

 

Forsvant fort

Lysene som produseres på Jobben kan kjøpes hos Fretex. Men på fredag var de gratis på Karl Johan. Og det tok bare en liten halvtime å få delt ut 400 lys.

- Dette var gøy. Folk er utrolig positive og noen tok seg også tid til å høre på hva Jobben driver med, sier Anniken som selv har støpt flere av lysene.

 

Nye planer

Og Jobben har allerede konkrete planer for et nytt ”lysstunt” i hovedstaden i vår. Rett før 17. mai skal de nemlig dele ut egenproduserte lys i rødt, hvit og blått.