a123

Den frivillige frisør

Frivillige har sørget for utrolige dager under Homeless World Cup. Frisør Unni Rønn er en av dem. Hun har bidratt med gratis hårklipp til årets VM-deltakere. – De er så takknemlige og glade. Det er en velsignelse for meg, sier Unni.

Tekst: Sarah Myers/Homeless World Cup

Lagre

Den frivillige frisør
Unni Rønn har bidratt med gratis hårklipp til årets VM-deltakere. Her er det June som får en liten justering på sin kule VM-klipp. Foto: Morten Bendiksen

Vi mennesker har det med å åpne oss når vi sitter i frisørstolen. Og slik er det også under VM i gatefotball 2017. Unni Rønn driver frisørsalongen som tilbyr gratis hårklipp til årets VM-deltagere, og for henne er det historiene kundene deler med henne, som har vært det beste med opplevelsen.

– Jeg har møtt så mange mennesker med så mange historier, sier Unni, som har vært frisør i 40 år.
– Det er ikke alle spillerne som snakker engelsk, men når de gjør det, forteller de meg om alt mulig mens de sitter i stolen.

Populær dame
Salongen har vært ekstremt populær blant spillerne, og Unni har i gjennomsnitt klippet 20 kunder om dagen – dobbelt så mange som hun klipper til vanlig i Grønn Salong i Svelvik.

– Dette har vært en stor suksess, sier hun.
– Jeg tror det er fordi folk generelt liker å se bra ut – og en ny frisyre kan få deg til å føle deg bra. Menneskene som er her, har ofte ikke anledning til å gå til frisøren. Det er jo ganske dyrt.

Og etter en hyggelig stund i frisørstolen smiler både kundene og Unni bredt.
– De er så takknemlige og glade. Det er en velsignelse for meg.