a123

EBU gir Frelsesarmeen uniformsnekt

EBU gir Frelsesarmeen uniformsnekt
"Heilsarmee" på scenen under MGP-finalen i Sveits. Foto: Frelsesarmeen

Frelsesarmeen i Sveits gikk til topps i den nasjonale Melodi Grand Prix finalen, men får ikke bruke uniform og navn i finalen i Malmø.

 

Med over 37 prosent av alle stemmene vant seks medlemmer fra Frelsesarmeen i Sveits en klar seier i den nasjonale Melodi Grand Prix finalen i Sveits. Gruppen kaller seg ”Heilsarmee” som betyr Frelsesarmeen på tysk og sangen heter ”You and me”.

 

Uten uniformer

Men nå står hele MGP-deltakelsen i fare. For EBU (European Broadcasting Union) har varslet at bidraget bryter med reglene om at ingen organisasjoner kan delta i musikkonkurransen. EBU har derfor bestemt at gruppen må skifte navn og at de ikke får opptre med Frelsesarmé-uniformer på scenen i Malmø.

 

Dialog

- Vårt anliggende er at det sveitsiske folk har stemt på ”Heilsarmee” og ønsker at gruppen skal representere Sveits i Malmø. Hvis vi ikke får lov til å bruke våre uniformer vil en viktig del av konseptet mangler. Vi har jo ikke akkurat en vill koreografi eller kostymer, men vi ønsker å være autentiske, sier Martin Künzi som er kommunikasjonssjef for Frelsesarmeen i Sveits. Frelsesarmeen vil nå gå i dialog med Sveitsisk TV og EBU for å finne en løsning som alle parter kan leve med.

 

Ny rekord

Hvis ”Heilsarmee” får delta i den internasjonale finalen i Malmø i mai vil de sette ny rekord. For på gitar og kontrabass har de 94 år gamle Emil Ramsauer. Han vil dermed bli den eldste artisten som noensinne har deltatt i en internasjonal Melodi Grand Prix-finale. Utenom 94-åringen, består bandet også av den 22 år gamle gitaristen Jonas Gygax, trombonist Michael Sterckx (47), korist Katharina Hauri (46), og vokalistene Christoph Jakob (31) og Sarah Breiter (20).