a123

En «siddisarmé» på løp

En «siddisarmé» på løp
Clement, Ingunn, Tabita og Jan Størksen fikk en treningstur med Ingrid Kristiansen (i midten). Familien hentet mange gode råd om løping og trening i oppkjøringen til Siddisløpet 30. april. Foto: Siddisløpet

Deltakere i Siddisløpet i Stavanger 30. april løper til inntekt for Frelsesarmeen.

Siddisløpet går av stabelen 30. april rundt Store Stokkavannet i Stavanger, og i år skal det tradisjonsrike løpet, som alltid med Skjalg idrettslag i spissen, samarbeide med Frelsesarmeen i Stavanger.

– Siddisløpet ønsker at både organisasjonen og løperne skal få mulighet til å løpe for noe mer enn seg selv – og det er naturlig å samarbeide med Frelsesarmeen, sier Arild Vik, konsulent for Siddisløpet.

– I tillegg til å fronte samarbeidet på web og Facebook har vi laget en egen «Siddisarmé», der løpere som ønsker det, kan betale litt ekstra mot at de da får egen Siddisarmé-skjorte, og hvor 500 kroner av kontingenten går direkte til Frelsesarmeen, forteller han.

 

Løpedronning med på samarbeidet

Siddisløpet har også fått med seg flere bedrifter til å støtte prosjektet.

– Vi håper at Frelsesarmeen etter løpet 30. april kan få et fint beløp overrakt fra Siddisløpet. Pengene vil først og fremst gå til forebyggende barne- og ungdomsarbeid.

En storhet innen langløp har også meldt seg på samarbeidet.

– Sist uke hadde vi besøk av Ingrid Kristiansen, som også samarbeider med Siddisløpet dette året. Hun besøkte Frelsesarmeen i Stavanger, og fikk en fin gjennomgang av arbeidet. I tillegg hadde hun en treningstur med familien Størksen i Frelsesarmeen, der familien fikk en del råd om løping og trening, forteller Vik.

 

Oppfordrer til å bli med

Soldat i Frelsesarmeen i Stavanger, Jan Aasmann Størksen, snakker også varmt om prosjektet:

– Det pleier å være 2000 deltagere med på løpet, og både hornorkesteret og Kongsgata stiller for den beste oppvarmingen. Samarbeidet med Toro og «suppe til folket» vil også være med på arrangementet. Med andre ord vil det være en svær rigg i Frelsesarmé-action her.

– Jeg tror det blir et flott mosjonsløp der alle kan være med, og jeg oppfordrer alle som er i området, og som har mulighet, til å bli med i Siddisarmeen, avslutter Størksen.

Ønsker du å løpe i Siddisarmeen? Da kan du melde deg på her: siddisløpet.no