a123

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert
Jan Harald Hagen ønsker velkommen til julekonsert under en bro. Under Dyvekes bro i gamlebyen skal lyssetting og flott musikk skape en stemningsfull opplevelse. Foto: Lars K. Singelstad

Jan Harald Hagen, musikksjef i Frelsesarmeen, tar i år med seg Frelsesarmeens julekonsert under en bro.

I flere år har Jan Harald Hagen arrangert "Julefortellingen", en oppsetning basert på bibeltekstene om Jesu fødsel. I år blir det en litt annerledes julekonsert - under tre av Oslo sine broer. 

- Min drøm er at folk skal oppdage juleevangeliet på en annen måte. At Gud kom inn i tiden med Jesus til vårt strev og elendighet. Gud kom nær og ble født i en stall. Han er like mye til stede i de mørke kroker som de flotte katedraler, sier Hagen.

 

 

En annerledes julekonsert
Her under Ankerbrua blir det julekonsert 15. desember. Foto: Lars K. Singelstad

 

Under broene

"Under broene" er navnet på konsertene som skal holdes under Dyvekes bro i gamlebyen, veibroene på Grønland og under Ankerbrua ved Jacob kirke. Konsertene blir holdt på kveldstid og blir stemningsfullt lyssatt. I løpet av en time blir det servert kjente julesanger og tekster fra Bibelen.  

Med seg har Jan Harald Hagen fått musikerne Dag Frode Eilertsen, Kristian Nygård og Ståle Myksvoll Ørsnes. Charlotte Holm Hansen er solist og skuespiller på Nationaltheatret, Birgitte Larsen, leser bibeltekster. Tekstutvalget er gjort i samarbeid med Marit Skartveit og prologen er skrevet av Hilde Dagfinrud Valen. Hagen tror det blir en stemningsfull og fin konsert. 

- Dette håper og tror jeg blir en veldig fin opplevelse. Her blir det mange kjente julesanger. Et høydepunkt tror jeg blir Charlotte Holm-Hansens framførelse av Gloria til akustisk gitar, sier han og ønsker alle varmt velkommen til en litt annerledes julekonsert.

Julekonserten er et samarbeid mellom Frelsesarmeens Rusomsorg, Jobben Oslo og Frelsesarmeens Musikkseksjon.

 

Konsertene:

  • 10. desember kl. 19.30 - under Dyvekes bro i gamlebyen
  • 11. desember kl. 19.30 - under veibroene på Grønland
  • 15. desember kl. 19.30 - under Ankerbrua, også kalt "Eventyrbrua" ved Jacob kirke.

Alle konsertene er gratis.