a123

Enorm oppslutning om NM i gatefotball

Enorm oppslutning om NM i gatefotball
Foto: Kai-Otto Melau/Frelsesarmeen

100 frivillige, Rosenborg-spillere, og byens ordfører slutter opp om norgesmesterskapet i gatefotball i Trondheim. For spillerne er det årets høydepunkt.

‒ Gatefotball-spillerne gjør en stor jobb i å bli rusfri og holde seg rusfrie. Det årlige norgesmesterskapet er en motivasjon hele året for å klare å holde seg rusfri, sier Anders Granbo, turneringsansvarlig under NM 29. – 31. mai.

Tredoblet antall fotball-lag

Frelsesarmeens gatefotball er for hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper. Alle som deltar på treninger og kamper må være rusfrie. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

Hvert år er det NM i gatefotball. I år er Frelsesarmeen i Trondheim arrangør – akkurat som de var da NM gikk av stabelen for aller første gang i 2007. Lisbeth Kleveland, NM-ansvarlig og leder for Frelsesarmeens rusomsorg i nord, sier det er kjempestas å få NM tilbake. Og siden oppstarten for åtte år siden, har antall deltakende lag gått fra syv til 22.

‒ Vi opplever et ellevilt engasjement fra alle kanter. Over 100 frivillige har meldt seg, vi har et flott samarbeid med blant annet Rosenborg Ballklubb, Trondheim kommune, tidligere fotballspillere stiller opp og vi bruker treningsbanen til Rosenborg under hele arrangementet, forteller Kleveland.

Enorm oppslutning om NM i gatefotball
Lisbeth Kleveland leder NM i gatefotball i Trondheim 29. - 31. mai. Foto: Frelsesarmeen

Det første sparket på ballen tar ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, fredag 29. mai. Dessuten har tidligere Rosenborg-spillere og markante personer i RBK Ballklubb – Per Winsnes og Bjørn Hansen – har vært til stor hjelp og inspirasjon i arbeidet med gatefotballen og dette mesterskapet.

Streamer NM i gatefotball

For familie, venner og andre som ikke får tatt turen til Trondheim, er det fint å vite at NM overføres direkte på nett. Både på frelsesarmeen.no og frisktalternativ.no vil du finne streaming av de to banene når det nærmer seg kampstart.

Anders Granbo sier at NM er gulrot for et helt år med arbeid for de mange som er med på gatefotball. Fotballen er helt klart positivt for spillerne, blant annet fordi fysisk fostring fremmer psykisk velvære.

‒ Mange av resultatene vi ser ved at folk deltar på gatefotball er vel så bra som mange av behandlingsplasser og tilbud rundt omkring, sier Granbo, som har jobbet med gatefotball siden 2007.

Nå ønsker han og resten av arrangørene hjertelig velkommen til det som skal bli en fantastisk fotball-helg i Trondheim!