a123

Ensjøtunet støtter TV-aksjonen

Ensjøtunet støtter TV-aksjonen
Solfrid Slettholm og Berit Bergersen. Foto: Lars K. Singelstad

20. oktober avholdes TV-aksjonen, som i år samler inn penger til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens. Allerede fredag startet innsamlingen ved Ensjøtunet Omsorg +. Målet er å samle inn totalt 10 000 kroner.


Hver fredag samles beboere og besøkende ved Ensjøtunet Omsorg + til sang og musikk, kaffe og sosialt fellesskap. Denne gangen var det countryartist Lillian Askeland som gjestet huset. Seansen ble avsluttet med den månedlige loddtrekningen, hvor pengene gikk til TV-aksjonen.

 

Meningsfylt

- Jeg opplever det som veldig meningsfylt å støtte opp om dette, sier styrer ved Ensjøen Omsorg +, Solfrid Slettholm. Hun mener det er viktig med åpenhet om demens.
- Det er et tema som omhandler aldersgruppen vi har her. Dessuten har vi hatt en skjermet avdeling for aldersdemente i 22 år. Dette ligger oss nært.

 

Egen bøssebærer

På selve aksjonsdagen vil en av beboerne, Berit Bergersen, gå rundt med bøsse til de 62 leilighetene ved omsorgssenteret.
- Jeg gleder meg veldig, smiler Bergersen og legger til at hun har vært frivillig der i 19 år. Hun er spent på om de klarer å nå målet om 10 000 kroner.
- Det hadde vært fint om vi skulle klare det. Dette er en veldig viktig sak, og det kan jo ramme alle her.

 

Utfordrer andre instutisjoner

Arrangementet på fredag ga en god start. Loddsalget resulterte i 4500 kroner. Lørdag var det også klassisk konsert, med frivillige bidrag til aksjonen. Styrer, Solfrid Slettholm oppfordrer andre omsorgsinstutisjoner til å være med på dugnaden.
- At eldre hjelper eldre, er en meningsfull tanke. Det kan være fint å ha et lite arrangement rundt en slik innsamling. Hver enkelt instutisjon må gjøre det på sin lokale måte.

Det er også bøssebærer Bergersen enig i.
- Det er morsomt med et arrangement rundt det, en spennende måte å samle inn penger på.

 

Les mer om TV-aksjonen

 

Nådde målet

Berit Bergersen ble varmt tatt i mot da hun besøkte beboerne på aksjonsdagen. Det rapporteres om en fin dag, der pengene satt løst. 

På to utlodninger, en konsert og bøssebæring, samlet de inn hele 14 000 kroner.

 

Ensjøtunet støtter TV-aksjonen
Else Marie Hansen tar godt i mot bøssebærer Berit Bergersen. Foto: Solfrid Slettholm