a123

Flomhjelp til Ungarn

Flomhjelp til Ungarn
Foto: Frelsesarmeen

Ungarske myndigheter ber Frelsesarmeen om hjelp.

 

Rekordhøy vannstand i elven Donau har ført til unntakstilstand i hovedstaden Budapest. I hele helgen har det vært jobbet på spreng for å bygge flomvern som skal redde byen fra de enorme vannmassene. Over 1200 mennesker er evakuert. Den ungarske regjering har bedt Frelsesarmeen om å bidra med viktige forsyninger og hjelp til dem som er evakuert.

 

Gir mat og drikke

Siden fredag har Frelsesoffiserer og frivillige servert over 500 varme måltider og drikke til arbeiderne som bygger flomvern i sentrum av Budapest. Maten blir tilberedt i et hostel som Frelsesarmeen driver for hjemløse menn i byen. Også beboerne på hostelet hjelper til med å distribuere mat og drikke. Over 300 000 sandsekker har gått med i byggingen av flomvern, og Frelsesarmeen jobber tett med alle nødhjelpsetater om hvor de skal sette inn hjelp.

 

Se bilder fra hjelpearbeidet

 

Rask respons

Selv om Frelsesarmeen har gitt akutt nødhjelp til Ungarn før, så er dette likevel første gang at den ungarske regjeringen offisielt har bedt Frelsesarmeen om hjelp siden organisasjonen ble etablert i landet i 1990. Major Andrew Morgan hos Frelsesarmeen i Ungarn roser alle i sitt hjelpeteam for rask og effektiv respons på hjelpeoppdraget i Budapest.

- Jeg håper også at venner av Frelsesarmeen rundt i verden vil støtte vært arbeid for de som trenger hjelp akkurat nå. Mange mennesker har måtte forlate sine hjem i Budapest-området, og vi vil gjerne være her og støtte og hjelpe disse menneskene, sier major Morgan.

 

Her kan du støtte Frelsesarmeens hjelpearbeid.