a123

Forever Strawberry Field

Forever Strawberry Field
Frelsesarmeen etablerer et senter på Strawberry field, der unge med lærevansker skal få arbeidstrening. Foto: Jim Dyson/Getty Images

På dagen 50 år etter at Beatles ga ut singelen "Strawberry fields forever" i England, presenterte Frelsesarmeen i dag nye planer for det tidligere barnehjemmet.

Eiendommen Strawberry field har en spesiell plass i Liverpools historie. Det store huset og hagen ble donert til Frelsesarmeen, som brukte det for å gi et hjem til noen av byens mest utsatte barn i årene fra 1936 til 2005. John Lennon, som vokste opp like i nærheten lekte ofte på eiendommen. Sammen med sin tante Mimi var han også fast gjest på den årlige sommerfesten, som Frelsesarmeen arrangerte for barna på hjemmet og naboene rundt. Stedet var også inspirasjon for sangen "Strawberry fields forever" som er kreditert Lennon/McCartney, men som i sin helhet er John Lennons verk.

Nå skal Frelsesarmeen etablere et senter for å gi arbeidstrening til unge med lærevansker. På Strawberry field vil man tilby opplæring, kompetanse og verdifull erfraing i arbeidslivet. Både unge og deres familier vil bli tilbudt støtte og hjelp til å sosialisere og utvikle ambisjoner. Man ønsker å bidra til å bryte ned barrierer og hjelpe den enkelte til å oppnå sitt fulle potensial.

I tillegg ønsker Frelsesarmeen å åpne portene for publikum for aller første gang. Her vil man kunne følge i fotsporene til Beatles og besøke en utstilling dedikert til historien om stedet, sangen og John Lennons tidlige liv. Eller bare nyte en ny destinasjon, utforske hagen og nyte en god lunsj i kafeen.

Det er laget en video om Strawberry field som du kan se her.