a123

Forhindret storbrann

Forhindret storbrann

De to nattevaktene på Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter i Bergen fikk både evakuert beboerne og slukket brannen.

 

- Jeg er utrolig stolt av innsatsen til de to miljøarbeiderne som var på vakt natt til torsdag, sier Solveig Nilsen som er daglig leder for omsorgssenteret i Bakkegaten.

 

Dramatiske minutter

Klokken 02 natt til torsdag gikk brannalarmen i Bakkegaten i Sandviken. I løpet av 5 minutter fikk nattevaktene evakuert alle de 30 beboerne i huset. I tillegg klarte de å få slukket brannen som startet i et av rommen i 4. etasje.

- Det var dramatiske minutter og flammene stod til værs. Likevel klarte nattevaktene og beholde roen og fikk situasjonen under kontroll raskt, sier Nilsen.

Kun jenta som bodde på rommet hvor brannen oppstod ble sendt til legevakt, mens de resterende beboerne fikk vende tilbake til rommene sine etter kort tid.

 

Normal drift
Forhindret storbrann
Her startet brannen i Bakkegaten i Bergen. Foto: Frelsesarmeen

Torsdag var det igjen normal drift i Bakkegaten. Skadene i bygget er begrenset til rommet hvor brannen startet, samt noen røykskader i korridorene. På omsorgssenteret i Bakkegaten bor mange mennesker som har rusproblemer.

- Noen har selvsagt hatt behov for å snakke ut om det som skjedde i natt. Vi skal også holde en debriefing for de som ønsker det, sier Nilsen.

Saken blir nå etterforsket av politiet.