a123

Fotball VM til Oslo

Fotball VM til Oslo

Høsten 2017 arrangerer Frelsesarmeen i Norge VM i gatefotball.

Homeless World Cup Foundation annonserte fredag 24 juni 2016 at Oslo, Norge har blitt valgt som vertskap for turneringen i 2017. Turneringen bli spilt på Rådhusplassen. Dette vil være den 15. utgaven av Homeless World Cup. I 2016 spilles turneringen 10-16 juli i Glasgow. I Glasgow deltar 512 spillere fra 52 nasjoner, fordelt på 16 damelag og 48 herrelag. 

Homeless World Cup, grunnlagt av sosial entreprenør Mel Young m.fl, er en nyskapende sosial bevegelse som samler organisasjoner fra 73 ulike nasjoner, som alle har gatefotball programmer rettet mot kvinner og menn på utkanten av samfunnet. Gjennom idrettens innflytelse har over 1 million mennesker fått bistand gjennom partnerne til Homeless World Cup Foundation

I Norge er det Frelsesarmeen som er Homeless World Cups nasjonale partner, og vil være vertskap for turneringen. Som langvarige partnere har Frelsesarmeen vært ansvarlige for det norske landslaget i gatefotball siden 2005, og har deltatt i 11 turneringer. 

Mel Young, en av grunnleggerne av Homeless World Cup kommenterer: «Vi er glade for å ta Homeless World Cup til Oslo. Viljen til vår partner, Frelsesarmeen til å bringe denne turneringen til Norge, sier mye om deres engasjement for å jobbe med hjemløshet. De støtter hundrevis av spillere hver uke, og gir dem mulighet til å sparke seg videre og danne seg det livet de ønsker for seg selv. Oslo kommer til å bli en fantastisk opplevelse, nok en gang synliggjøres hvilken inspirerende, global bevegelse vi har.»

Benjamin Brekke-Nærstad, prosjektleder for Oslo 2017 kommenterer: «Vi er veldig glade for å ønske Homeless World Cup velkommen til Oslo. Vi er sikre på at Oslo vil være en fantastisk vertsby for dette flotte arrangementet, og vi gleder oss til å ønske alle spillerne velkommen til vakre Oslo.»

Frelsesarmeen har lokale lag i Oslo, Tønsberg, Larvik, Kongsvinger, Lillehammer, Trondheim, Bergen, Stavanger og Sandnes, og er ansvarlig for NM i gatefotball som hvert år samler cirka 300 spillere.