a123

Fra Frelsesarmeen til hitlisten

Blinde Lissa Hermans rørte dronning Elizabeth med sin versjon av ”God Save the Queen”.

Fra Frelsesarmeen til hitlisten
Lissa Hermans for første gang på CD.

 

Vanligvis kan man høre den vakre stemmen til Lissa Hermans på møtene til Frelsesarmeen i Enfield i Nord-London. Men i vinter fikk hun en helt nye fan, nemlig selveste dronning Elisabeth. På et arrangement hvor dronningen deltok sang Lissa sin egen versjon av den britiske nasjonalsangen ”God Save the Queen”. Og den vakre sangen til Lissa rørte dronningen. Som et ledd i feiringen av dronning Elizabeth II sitt diamantjubileum fikk Lissa tilbud om å spille inn sangen på CD. Inntektene av salget skal gå til et veldedig formål.

- Det første jeg gjorde var å be til Gud og spørre om innspilling av sangen var hans vilje, sier Lissa som har vært blind siden fødselen og har i tillegg autisme.

 

Elsker hornmusikk
Fra Frelsesarmeen til hitlisten
Lissa Hermans.

I april ble sangen til Lissa spilt inn. Hun ble ledsaget av en 50-manns orkester fra Praha. Inntektene fra salget skal gå til Chickenshed Theatre Company. Dette er et inkluderende teaterselskap som bringer folk med ulik bakgrunn, evner og alder sammen for å skape banebrytende teater. I tillegg til å være medlem av teaterkompaniet har Lissa også vært aktiv i Frelsesarmeen i Enfield i mange år.

- Da jeg var seks år så mamma en annonse for Frelsesarmeens julekonsert i lokalavisa. Hun tok meg med og jeg følte meg hjemme med en gang. Dessuten elsket jeg hornmusikken, sier Lissa.

 

Gud har en plan

Nå synger hun i Frelsesarmeen juniorkor, og nettopp musikken er det som bringer Lissa mest glede. Hun avslører også at hun drømmer om å spille inn en CD med kristne sanger.

- Jeg vet at Gud er min venn og at han er med meg uansett hvor jeg går. Jeg ønsker at jeg kunne se, men kanskje Gud planlegger å bruke meg til å hjelpe andre, akkurat slik som jeg er, sier Lissa.

 

Last ned Lissas singel her!