a123

Frelsesarmeen ble lurt av hemmelig millionær

Han sa han skulle jobbe som frivillig på Frelsesarmeens velferdssenter i Trondheim, men plutselig dukket det opp en stor sjekk.

Frelsesarmeen ble lurt av hemmelig millionær
Den hemmelige millionæren møter Frelsesarmeen: Judith Skartland, Einar Brandsdal og Liv Skogmo. Foto: Anne-Lill Engen

 

I våres ble Frelsesarmeens velferdssenter i Trondheim kontaktet av TVNorge. De skulle lage en dokumentar om frivillighet i Norge, og ville gjerne filme fra Frelsesarmeens sosiale arbeid i Trondheim. Sammen med TV-teamet kom også en mann som skulle ha praksis som frivillig på velferdssenteret i tre dager.

- Vi fikk et veldig godt inntrykk av den nye frivillige. Han ble satt i arbeid med å pakke matposer og han gjorde en veldig god jobb, forteller Liv Skogmo som er daglig leder for velferdssenteret.

 

Ingen mistanke

Men den frivillige heter Einar Øgrey Brandsdal og er en suksessfull gründer som har tjent en formue på netthandel. Nå er han med i TV-serien ”Den hemmelige millionæren” som skal vises på TVNorge.

- Vi hadde ingen mistanke om at den frivillige egentlig var en millionær som skulle dele ut penger til ildsjeler i Norge. Selv har jeg ikke sett den engelske versjonen av ”Millionær i forkledning” på NRK, så jeg hadde ingen forutsetning for å fatte mistanke, forteller Liv.

 

Se videoklipp her!

 

Hadde med stor sjekk

Foruten Frelsesarmeens velferdssenter besøker ”millionæren” også omsorgscafeen og Kirkens Bymisjon i Trondheim. Når uka er over avslører Einar Øgrey Brandsdal sin virkelige identitet og overrasker menneskene han har møtt med pengegaver.

- Vi ble mildt sagt overrasket, men også veldig takknemlige for den flotte gaven. Brandsdal var oppriktig interessert i Frelsesarmeens arbeid og han fikk god kontakt med både ansatte og brukere av senteret vårt, sier Liv.

 

Spent på resultatet

Alle som medvirker i programmet hadde på forhånd gitt skriftlig samtykke til å bli filmet. På torsdag kl 20.30 på TVNorge kan du se hva som skjedde da Liv fra Frelsesarmeen møtte den hemmelig millionæren.

- Jeg er veldig spent på det ferdige resultatet. Det var både spennende og litt skummelt å bli fulgt av et TV-team. Men jeg håper programmet kan inspirere andre til å gjøre en innsats for de som sliter i samfunnet vårt, avslutter Liv.